Kajaani Cottages Kainuun Meri

Mökkialue valtatien tuntumassa

Kun ajelee viitostietä (eli E63) Kajaanin ohi pohjoiseen viitisentoista kilometriä, saapuu lomakylälle nimeltään Kajaani Cottages Kainuun Meri.

Alue on mukavasti heti valtatien lähellä ja sopii hyvin Lapissa vierailevalle välietapiksi, mennessä tai tullessa. Kun aamulla starttaat jostain etelärannikon tuntumasta, onkin sopiva aika jo ottaa lepo Kajaanin korkeudella. Suurin osa alueella yöpyvistä karavaanareista onki juuri tällaisia, kertoo aluetta vetävä Juha Määttä.

Kajaani Cottages on ollut toiminnassa muutamia vuosia. Kokemusta leirintämatkailusta kuitenkin löytyy pidemmältä ajalta. Juha toimii yrittäjänä Metsähallituksen omistamalla Manamansalon Leirintäalueella Ari Määtän kanssa.

Pieni caravan-alue

Lomakylä sijaitsee Oulujärveen Jormuanlahden niemellä, jonka kainalosta löytyy caravan-alue. Matkailuajoneuvoille sähköpaikkoja on kymmenen. Huoltorakennus ja mökit ovat hiukan kauempana päätiestä.

Tällä hetkellä toiminta keskittyy mökkien vuokraukseen, kertoo Juha. Karavaanarien suhteen ajatus on vielä kesken. Vaunuväelle on mietitty mm. omaa rantasaunaa. Tilaa niemellä riittää ideoiden toteutukseen hehtaarikaupalla.

Mökkejä Kajaani Cottages vuokraa täydellä teholla. Lähinnä huoltorakennusta on tasokkaita wc:llä varustettuja, suihkulla ja minikeittiöllä varustettuja leirintämökkejä.

Pidemmällä on suurempia loma-asuntoja omilla saunoilla. Suurimmalla kahdeksan hengen mökillä on kokoa 150 neliötä. Niemen kärjessä on tilaussaunasauna, myös karavaanareille.