Kalajärvi SFC

Alueella on kokoa ja kesällä väkeä

.

.

SF-Caravan Kalajärvi on Seinäjoen seutu ry:n omistama alue, joka sijaitsee kolmisenkymmentä kilometriä Seinäjoelta etelään. Kalajärven rannalla toimii matkailukeskus johon kuuluu mm. yleinen uimaranta, ravintola Kalajärvi, leirintä- ja rantamökkejä sekä suurimpana majoittajana kookas caravan-alue.

.

.

Pohjanmaalaisella vaatimattomuudella alueen sanotaan olevan ”komia ja viihtyysä alue uimakelpoosen ja kalaasan järven rannas.” Järvi on kaunis eikä sitä hahmota tekojärveksi. Paikalla kimalteli alun perin pienempi järvi, josta padottiin nykyinen suuri allas tasaamaan Kyröjoen tulvia.

.

.

.

.

Caravan-alueen läheisyydessä oleva ranta-alue muovattiin viihtyisäksi keitaaksi mökki- ja leirintälomailijoille. Rannassa on hyvät pukeutumis- ja suihkutilat, uimalaiturit, laaja lasten leikkialue, pelikenttiä, vesiliukumäki, suuri grillikatos sekä minigolf. Nälkäisiä ja janoisia palvelee Kalajärvi-ravintola. Kalajärvi SFC sopiikin hyvin lapsiperheille ja hyvillä ilmoilla rantalomailuun.

Järvestä nousee kalaa, istutettua siikaa, kirjolohta ja kuhaa sekä haukia ja ahvenia. Tulvien tasausaltaana vaihtelee järven vedenkorkeus suuresti, jopa 6,5 metriä. Kesällä vaihtelu on onneksi korkeintaan 50 senttiä.

.

Moderni ja toimiva caravan-alue

.

.

SFC- Kalajärvellä oli 300 matkailuajoneuvopaikkaa mutta niitä vähennettiin koska paikoista piti tehdä suurempia. Karavaanarien kalusto on suurentunut. Liikutaan pitkillä yhdistelmillä ja suurilla matkailuautoilla, myös linja-autoilla. Alue kuuluu 250-paikkaisena silti edelleen suurimpien joukkoon Suomessa.

.

.

Vieraat alueella hoidetaan isäntäpäivystyksellä päivittäin toukokuun puolivälistä syyskuun alkuviikoille. Muulloin päivystetään viikonloppuisin ja viikolla toimitaan omatoimialueena.

Alueen huoltotilat ovat monipuoliset ja hyväkuntoiset. Pääportilla seisoo toimisto, josta löytyy lukusali ja myös vessat.

.

.

.

.

Keskellä aluetta on suuri huoltorakennus, jossa on kemssantyhjennys, ajokaivo sekä vesipiste. Kaikki nämä toiminnot ovat katon alla sateelta suojassa. Päädyssä on pesupaikka ajoneuvoille. Samassa rakennuksessa on pyykinpesukoneita sekä leikkihuone lapsille.

.

.

.

Huoltorakennuksen vieressä on grillikota sekä aidattu ja monipuolinen lasten ulkoleikkipaikka. Kesällä järjestetään ohjattua toimintaa lapsille, ja koko vaunukunnalle treffien yhteydessä.

.

.

.

.

Kolme saunaa

Lähempänä rantaa suuremmasta rakennuksesta löytyy Vankkurituvaksi nimetty tila  kokoontumisiin ja erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Keskellä samaa rakennusta on keittiö ja tiskipaikka, lastenhoitotila sekä vessat ja suihkut.

.

.

Naisten vessat ja suihkut on peruskorjattu ja syksyllä 2022 sama tehtiin miesten puolella. Toisessa päässä rakennusta saunovat naiset ja miehet omissa saunoissaan. Heinäkuussa suuriin saunojajoukkoihin kannattaa varautua. 250-paikkainen alue on kesällä suosittu.

.

.

Saunarakennuksen vieressä on alkuperäinen hirsisauna, joka palvelee tilaussaunana. Sen vieressä on kesäkeittiö. Kirpputorirakennuksessa myydään nykyisin ompelulankoja. Caravan-alueen portilla on kesäaikaan minitori, jossa on myynnissä vihannestuotteita ja marjoja – sesongin mukaan.

.

.

.

Kalajärvi SFC kuuluu Caravan Huiput-ketjuun. Kun leimoja passiin kertyy viisi, saa kuudennen yön ilmaiseksi.

.

.

.

.

.

Peräseinäjoen kirkko

.