Kangasjärven Leirintäalue

Lomakeskus Geoparkin sydämessä

Kangasjärven leirintäalueella majoitutaan kirkasvetisen järven rannalla. Alue sijaitsee keskellä Lauhavuori-Hämeenkangas Geopark-aluetta, kertoo leirintäalueen yrittäjä Teppo Toivanen. Ollaan sivussa suurista taajamista. Vaasaan on matkaa reilu 100 kilometriä.

.

.

Leirintäalue on rakennettu sorapohjaiseen männikkörinteeseen. Pitkä ja kapeahko kirkasvetinen järvi on suojainen. Hellesäällä uimarannalla onkin vilskettä. Alueen vieressä on maksuton parkkipaikka joten uimassa ja hampurilaisella on helppo poiketa ohikulkumatkallakin. Kirkasvetinen järvi houkuttelee toisinaan paikalle myös sukelluksen harrastajia. Liekö järvi lähteistä syntynyt.

.

.

.

Uimaranta on hyvä hiekkapohjainen ja matalana pienemmillekin turvallinen. Rannan lähellä on lapsille leikkipaikka. Toisessa päässä hietikkoa on rantalentiskenttä.

Rannan tuntumasta löytyy myös grillikatos, yhteinen oleskelualue ja puutarha.

.

.

.

Saunaan pitkin päivää

Saunarakennuksessa keskellä ranta-aluetta lämpiää maksullinen yleinen uintisauna kesällä joka päivä. Toinen löylyhuone on pelkästään naisille, toinen uikkarisaunana kaikille. Tilaussaunan voi varata useammaksikin tunniksi ja löylyihin mahtuu iso ryhmä. Lauteilla on tilaa viidelletoista hengelle. Pesuhuoneita pukeutumisnurkalla on kaksi. Tilaussaunojille on oma ranta ja laituri.

.

.

Vuokraveneellä pääsee vesille  kalastamaan tai vain soutelemaan. Jos saalista tulee, löytyy leirintäalueelta savustuspönttö.

.

Hampparille

.

.

Saunomisesta ja uinnista tulee tunnetusti nälkä. Kun ei jaksa grillata omalla vaunulla, voi turvautua Kangasjärven kahvilan ja grillin antimiin. Hampurilaiset ja muut grillituotteet antavat kummasti voimaa kesäillasta nauttimiseen.

.

.

Hirsisessä ravintola-rakennuksessa on katettu terassi ja runsaasti ulkopöytiä.

.

Vaunuun tai mökkiin

Matkailuautoille ja -vaunuille on reilusti tilaa yöksi tai useammaksi. Sorapohjaisesta kuivasta männikkörinteestä löytyy 40 sähköpaikkaa. Alueen tiestö on asfaltoitu. Kangasjärvellä viihtyvät myös kausipaikkalaiset. Osa tonteista on aivan järven rannassa.

.

.

.

.

Harjun rinteessä sijaitsevilta mökeiltä aukeaa näkymä järvelle. Kahden ja neljän hengen leirintämökeissä on perusvarustus: lämmitys, petivaatteet sekä ruokailuvälineet ja jääkaappi.

Luontoretkelle

Leirintäalueen lähimetsissä on hyvät sieni- ja marjamaastot sekä runsaasti maastopyöräilyyn sopivia polkuja, esittelee Teppo Toivanen. Lauhanvuoren kansallispuistoon ja Lauhansarven Luontomatkailukeskukseen on leirintäalueelta matkaa noin kymmenen kilometriä ja luontomatkailukeskukseen seitsemän km. Sieltä löytyy monen mittaisia patikkapolkuja ja suosittuja maastopyöräreittejä. Kansallispuistossa on myös useita tulentekopaikkoja sekä luontotorni.

.

.

.