Käringsund Camping

Eckerön vanhin leirintäalue 

.

.

Käringsundin leirintäalue löytyy nimensä mukaisesti Käringsundin rannalta. Kun lähdetään Eckerön keskustasta pohjoiseen löytyy alue puolentoista kilometrin ajon jälkeen heti kun meri pilkottaa puiden lomasta.

Käringsund Camping on Ahvenanmaan vanhimpia. Allekirjoittanut on vieraillut alueella ensimmäisen kerran vanhempiensa kanssa vuonna 1963, jolloin alue oli toiminut kolme vuotta. Käringsund Camping on ollut koko tuon ajan Erikssonin perheen omistuksessa.

Portilla on sähköinen puomi, josta ajellaan toimistolle alueen keskelle. Samassa rakennuksessa toimii kahvila ja aurinkoinen terassi. Tarjolla on voileipiä, piirakoita, salaatteja sekä itseleivottua kahvileipää. Ravintolassa on anniskeluoikeudet. Myynnissä on myös peruselintarvikkeita. 

.

.

Alue jakaantuu eri osastoihin. Matkailuajoneuvopaikoista osa on avoimemmalla nurmikentällä, osa puiden varjostamilla alueilla. Laajalla alueella matkailuajoneuvopaikkoja on runsaasti, suurin osa sähköllä. Käringsundissa lomailee myös useita kausipaikkalaisia, osa Ruotsista.

.

.

Kausipaikkoja myydään kesäksi sekä talveksi mutta reissaajille, niin vaunulla kuin teltallakin, alue on käytössä kesäkuukausina. Muulloinkin pääsee soittamalla ennakkoon.

.

.

Vanhoja ja uusia huoltorakennuksia

.

Huoltorakennukset löytyvät alueen keskeltä. Päärakennuksen eli ravintolan ja terassin takana on nykyaikaiset vessat ja suihkut sekä lastenhoitotila. Ovet aukenevat näppäinkoodilla. Suihkuista saa vettä kolikolla minuutin jaksoissa. Ahvenanmaalla on usein pulaa makeasta vedestä ja tämä järjestelmä säästää vettä.

.

.

.

Vessan ovien ulkopuolella on seinässä hana makealle vedelle. Onneksi se on ilmaista. Toinen makeavesihana pidemmällä letkulla löytyy erillisestä huoltorakennuksesta, jossa on myös keitto- ja tiskaustila. Vanhempi keittokatos tiskipöytineen on heti ravintilarakennuksen takana. Samalla suunnalla seisoo myös pieni koppi kemssan tyhjennykseen.

Keskellä aluetta on lasten leikkipaikka trampoliineineen. Sen lähellä on monelle nuorelle outo lasikoppi, vanha puhelinkioski!

.

.

Käringsundin tilaussauna on jostain syystä aivan alueen takaosassa, mahdollisimman kaukana rannasta. Uimaan ei saunasta siis voi pulahtaa.

Vedessä viihtyville on alueen lähellä yleinen uimaranta. Aurinkoa voi ottaa nurmikolla tai lämpimällä kalliolla. Itse uimarannalla on hienoa hiekkapohjaa.

.

.

.

Leirintäalue ulottuu lähelle tuota rantaa, välissä kulkee vain harvaan liikennöity asfalttitie.

Iltakävelyllä lähdetään katsomaan vanhaa kalasatamaan. Sinne vie polku kallion yli tai rantalaituria myöden, vierasvenesataman kautta.

.

.

Pizzeriaan ja sesonkiravintola Bodeganiin tulee matkaa viitisensataa metriä. Hieman edempänä on hieno Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseo sekä Viltsafarin portti.

.

.

.

.

.

.

O