Käringsund Resort & Conference

Vanha leirintäalue ja uudempi lomakylä

.

Eckerön vanhimman alueen vierestä löytyy toinen caravan-alue. Se on osa uudempaa ja modernimpaa kokonaisuutta mutta leirintäalueella sekä huoltorakennuksilla on jo jonkin verran ikää (Alueen nimi oli joskus Alebo camping). Käringsund Resort & Conference tarjoaa laajan valikoiman majoitusvaihtoehtoja.

Camping-alueen saavuttaessa ajetaan ensin alueen ohi 350 metriä ravintolarakennukselle, josta löytyy toimisto.

.

.

Itse leirintäalue on nurmikenttä lähellä meren rantaa. Sieltä löytyy löytyy laaja avoin caravan-alue, telttapaikkoja sekä toistakymmentä leirintämökkiä.

.

Lähempänä toimistorakennusta majoitustilaa on lisää; On Bungalow-mökkejä sekä ylellisiä Strandby-huviloita. Vuodepaikkoja on alueella yhteensä 400.

.

.

Huoltorakennukset jo hiukan ikääntyneitä

.

.

Leirintäalueella on kaksi huoltorakennusta. Toinen on heti sisäänkäynnin edessä. Rakennuksessa on joskus toiminut alueen toimisto. Nyt siinä on keittiö sekä oleskelutilaa. Huoltorakennuksen takana on pieniä leirintämökkejä rivitalomaisesti kolmen riveissä. Pienemmässä huoltorakennuksessa keskemmällä aluetta on WC:t ja suihkut.

Caravan-alue on pitkänomainen avoin nurmikenttä, jossa riittää aurinkoa koko päiväksi. Eckerössä on tunnetusti Pohjoismaiden aurinkoisimpia alueita. Alueen etelärajaa reunustaa metsikkö, josta löytyy tarvittaessa varjopaikkaa. Nurmikenttä päättyy hiljaiseen asfalttitiehen, joka toisella puolella lännen suunnassa aukeaa meri. Komeita auringonlaskuja pääsee ihailemaan suoraan leiristä.

.

.

Uimapaikkoja ja vesikulkuneuvoja

.

.

Tien toisella puolella on yleinen uimaranta. Alueen oma uimaranta on myös lähellä,  ravintola- ja toimistorakennuksen ja kokousrakennuksen suunnalla. Toimistosta voi varata illaksi saunavuoron. Kylpypaljussa pääsee lämpimään veteen, jos on liikkeellä aikaan jolloin merivesi on liian kylmää. Ravintolan vierellä on myös ulkoallasalue.

.

.

Uimarannan suunnalta löytyy monipuolinen välinevuokraamo, jonka valikoimiin kuuluu kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja, polkuveneitä, soutuveneitä ja perämoottoreita sekä polkupyöriä. Rannan likellä on myös vessat ja pesuhuoneet sekä lasten leikkipaikka, jonka keskeisenä rakennelmana on laivaan mallinen iso kiipeilyteline. Toinen hieman vaatimattomampi leirinpaikka löytyy camping-alueelta.

.

.

Rannan ravintolassa tarjoillaan lounasta ja päivällistä. Listalta löytyy mm. ahvenanmaalaista kotiruokaa, pizza, salaattia ja hampurilaisia. Kesäaikaan maanantaista lauantaihin tarjoillaan aamiainen, sunnuntaina brunssi.

.

Pelikenttiä

.

Muutakin tekemistä alueella on runsaasti. Kenttiä on monenlaisia. Ravintolan vieressä on hieno minigolf-rata. Sen takaa löytyy tennis-, padel- ja rantalentiskentät, discgolf-rata sekä boule-rata, myös petankiksi kutsutaan.

Jalkapallon tekniikkataiturit voivat ottaa mittaa pyöreällä kentällä, ns. panna-footbal häkissä. Tavallinen ruohopintainen jalkapallokenttäkin alueelta löytyy.

Vanhan kalasataman ravintolaan sekä metsästys- ja kalastusmuseoon on lyhyt kävelymatka.

.

.