Koli Freetime

Kolin seudun monipuolisin majoittaja

Lomakeskus Koli Freetime sijaitsee lähellä Kolia Ahmovaaran kylässä, Joensuusta Kajaaniin vievän päätien läheisyydessä. Alue on mukava Kolin kävijöille tai pohjoiseen päin ajeleville. Keskeisellä paikalla sijaitsevalla alueella viihtyy moni karavaanari pidempäänkin.

.

.

.

Ahmovaarassa on toiminut leirintäalue 90-luvulta lähtien. Kopravaaran kansakoulurakennuksen jäätyä toimettomaksi, ostettiin se majoituskäyttöön vuonna 1987. Kun edellinen yrittäjäpariskunta siirtyi majoitushommista eläkkeelle seitsemän vuoden jälkeen, aloittivat elokuussa 2021 uudet yrittäjät Tiina Kujamäki ja Mika Kanerva, sekä heidän poikansa Verneri. Yrittäjäpari asuu paikanpäällä, päärakennuksessa.

Koli Freetime tarjoaa palveluita karavaanareille sekä majoitustilaa mökeissä ja hotellihuoneissa. Toiminta tulee jatkumaan jotakuinkin entisellään, kertoo Tiina Kujamäki. Pientä kunnostusremonttia tehdään kaiken aikaa, lapsiperheiden viihtyvyyttä parannetaan ja lisätään sosiaalitilojen kapasiteettiä, suunnittelee Tiina.

.

Rauhallinen lomakeskus

Koli Freetime on kodikas ja luonnonläheinen lomakeskus kirkasvetisen järven rannalla. Sijainti on mukavan rauhallinen mutta päätie ja Koli on kuitenkin lähellä. Kolin kylälle on matkaa 10 kilometriä ja rinteille muutama kilometri enemmän. Kolille vie myös latu aivan alueen pihalta. Virallinen moottorikelkkareittikin on melko lähellä.

.

.

Vanha kansakoulu hienon järven rannalla

Alueelle ajettaessa tule ensimmäisenä vastaa mäen laella seisova puinen puurakennus, entinen kansakoulu. Päärakennuksessa toimii vastaanotto sekä C-oikeuksin varustettu kahvio ja kesäterassi. Rakennuksessa on myös hotellihuoneita.

.

.

.

.

Pihapiirissä on toinenkin rakennus jossa majoitutaan edullisemmissa economy-huoneissa. Pihatalon yläkerrasta löytyy tilava vinttihuoneisto jopa 15 hengelle.

.

.

Lisää majoitustilaa on rantatalossa. Alueella on myös pienempiä mökkejä, mm punainen Mummonmökki sekä rantamökki omalla rantasaunalla. Rantatalossa on suurikokoinen kokouksiin tai illanviettoihin soveltuva tila,  joka majoittaa myös 4-16 henkeä. Vuodepaikkoja lomakeskuksessa on yhteensä seitsemänkymmentä.

.

Karavaanarit läheltä rantaa

.

.

Matkailuajoneuvojen tiet ja vaunupaikat ovat hiekkapohjaisia, muu alue on tasaista nurmikkoa järven rannan loivassa rinteessä. Sähköistettyjä paikkoja löytyy yhteensä kolmekymmentä. Huoltotilat pidetään lämpiminä ympäri vuoden. Huoltorakennuksesta löytyy WC:t ja suihkut miehille ja naisille sekä sauna, keittiö ja kuivaushuone. Keittiössä on ruuanlaittovälineet ja astiat. Pesukone on käytössä pientä korvausta vastaan.

.

.

.

Suurta kiitosta tulee usein siistististä ja tilavasta saunasta. Moni tulee Koli Freetimeen myös avannon takia.

.

.

.

Leiriytymishintaan sisältyy iltasauna, naiset 18.00 ja miehet tuntia myöhemmin. Miehille ja naisille on erilliset pukuhuoneet. Näin voi jäädän vielä rauhassa istumaan pukuhuoneeseen seuraavan saunavuoron alkaessa. Oma saunavuoro onnistuu tietysti tilauksesta.

Huoltorakennuksen lähellä on grillikatos ja muualla alueella useita nuotiopaikkoja.

.

.

Suksikaa Kolille

Kolin valaistulle hiihtoladulle pääsee suoraan pihalta. Ladulla on pituutta yhteen suuntaa 25 kilometriä. Kaikkiaan Kolilla on latuverkostoa lähes sata kilometriä. Pihapiirissä on lapsillekin sopiva kilometrinen ”saunalenkki” sekä huolto- ja kuivaustilat hiihtovälineille.
Koli Freetime osallistuu Kolin latuverkoston ylläpitoon vapaaehtoisella latupoolin jäsenmaksulla. Latukartan voi ostaa vastaanotosta.

.

.