Kultahiekat Lomakylä

Astu vaunun ovelta hiekkarannalle

Lomakylä Kultahiekat löytyy Manamansalon saarta halkovan tien läheltä saaren kaakkoisrannalta.

Nimensä mukaisesti caravan-alueella on kullanhohtoinen hieno hiekkaranta, joka jatkuu etelään ainakin kilometrin verran. Avoin ranta lupaa auringonottoa koko päiväksi. Vesialue on matalaa ja lapset viihtyvät.

.

.

.

Järvimaisema vaunun ikkunassa

.

.

Karavaanarit pääsevät nauttimaan hiekkarannasta täysin siemauksin. Pitkänomainen alue rannan suuntaisena tarjoa usealle matkailuajoneuvolle mahdollisuuden leiriytyä muutaman metrin päähän vesirajasta. Matkailuajoneuvopaikkoja on yhteensä 70 joista 30 sähköllä. Rantapaikkojen lisäksi alueelta löytyy siistejä nurmikkopaikkoja, jotka ovat hieman rantapaikkoja edullisempia. Nurmelta löytyy myös telttailualue.

.

.

Kaksikerroksinen mökki rakennusvaiheessa

.

Mökkejä on eri kokoisia, viiden, neljän ja kolmen hengen. Varustukseen kuuluu sähkölämmitys, jääkaappi ja astiasto. Isoimmissa on lisäksi mm. hyvin varusteltu keittiö sekä TV. Mökkejä uudistetaan jatkuvasti. Hieman sivummalle rantaan, omaan rauhaan on valmistunut kaksikerroksinen luksusmökki, kertoo aluetta vuosia luotsannut Miia Hämäläinen.

.

.

Tilava ja avaran ravintola

Päärakennuksessa rantaviivan tuntumassa on toimisto sekä ravintola Ankkuri A-oikeuksin. Ruokalistalta löytyy mm. pikkupurtavaa, salaattia, pastaa ja burgereita sekä pääruokia, mm. Päivän Kala. Nakit nauravat lapsille ja jälkkäriksi saa lettuja tai jätskiä. Katetun ravintolaterassin suurten ikkunoiden, tai oikeammin lasiseinän takana aukeaa järven selkä.

.

.

.

.

Salin takakulmasta löytyy pieni käsityöputiikki. Hyllyssä on kirjoja sekä pelejä lapsille ja nuorille sadepäivän ratoksi.

.

.

Paljon puuhaa pienille

Päärakennuksen lähellä on hyvät leikkipaikat lapsille. Löytyy liukumäki ja köysirata, jotka molemmat päättyvät järveen. Polkuvene ja kanoottejakin löytyy. Maalla touhuamiseen on mm. minigolf, farmersgolf, frisbee ja rullaluistimia.

.

.

.

Kiva seikkailurata tarjoaa huvia ja haasteita. Pienimmille löytyy leikkipuistosta leikkimökki, hiekkalaatikko, liukumäki ja keinut. Mitähän mahtaa löytyä ”Bongaa pöllö”- radalta?

Läheltä ravintolarakennusta löytyvät vessat sekä kesäkeittiö joka uusittiin juuri, kertoo Miia.

.

.

.

.

Rannasta löytyy tietenkin rantasauna ja sen edustalla mukava terassi. Puusauna lämpiää tilauksesta aamukymmenen ja iltakymmenen välillä.

.

.

.

Kassu Halosen taidetalo

.

.

Muusikko ja säveltäjä Kassu Halosen taidetalolle on Kultahiekoilta matkaa muutama kilometri. Rakennus on entinen koulu, jota Kassukin kävi lapsena. Talossa on vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä kahvio. Kultalevysalissa on esillä Kassu Halosen 70 kultalevyä. Hänen tuotantonsa käsittää mm. yli 1500 sävellystä!

.

.