Laajis Urban Caravan

Jyväkylän Laajavuoren hiihtokeskus eli nykyiseltä nimeltään Laajis käyttää nimessään lisäystä Urban Outdoors. Laskettelukeskus ja ulkoilualueet sijaitsevatkin aivan kaupunkialueella, melko lähellä keskustaa.

Kaupunki vieressä

.

.

Nykyään kaupunkialueella toimivat caravan-alueet ovat jo melko harvassa. Kallis tonttimaa on usein haluttu tuottavampaan käyttöön. Laajis on pysynyt caravan-alueen, koska se on osa laskettelukeskusta ja kaupungin ulkoilualuetta. Jyväskylän ydinkeskustaankin on matkaa vain neljä kilometriä. Laskettelun välissä voi pistäytyä kaupungissa ostoksilla, elokuvissa, ravintolassa. Laajiksen edestä kulkee bussi 25 keskustaan ja takaisin  neljä kertaa tunnissa.

.

.

.

Urban Caravan

.

.

Caravan-alue on Laajiksen hiihtokeskuksen päärakennuksen vieressä, aivan eturinteen alapuolella. Alueella on 80 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Yöpyminen kannattaa varata etukäteen, varsinkin jos on tulossa vastaanoton sulkeuduttua.

Laajiksen huoltorakennus löytyy heti portin vierestä. Sisään kuljetaan avainkortilla. Saman katon alta löytyvät vessat, suihkut ja saunatilat sekä tupakeittiö ja oleskeluhuone. Oleskelu- ja ruokailutilasta aukeaa hieno näkymä suoraan eturinteisiin. Viereisessä Laajiksen hostellissa on pyykkitupa myös karavaanarien käyttöön.

.

.

.

Vaunulta rinteeseen

.

.

.

Karavaanari pääsee helposti rinteeseen. Hissien ala-asemat ovat aivan vieressä. Huipulle vie kaksi ankkurihissiä, lastenrinteeseen sompahissi ja mattohissi. Takarinteiltä löytyy vielä kolmas ankkurihissi. Rinteitä on yhteensä 12. Ja niistä löytyy useita vaikeusasteita. Eturinteet ovat leppoisia perherinteitä mutta kovempaakin haastetta löytyy, mm. Killeriltä. Normaalirinteiden lisäksi on useita erikoisratoja, erilaisia Snow Parkkeja reileineen ja boxeineen sekä crossirata Auriksen Ränni.

.

Lumimaa

Eturinteiden alaosaan lähelle päärakennusta on tehty lähes neljän hehtaarin kokoinen aloittelijoille ja lapsille sopiva Lumimaa. Rinteessä on mattohissi, sompahissi ja kolme rinnettä. Sompahissin viereen rakennettiin viime laskettelukaudella Junnuparkki aloittelijoita varten.

Laskettelun lomassa voi perhe ravita itseään Urban Kitchenin herkuilla rinneravintolassa, caravan-alueen vieressä. Rinteiden huipulla on kupolin muotoinen Dome-kahvila, joka palvelee talviviikonloppuisin ja lomasesonkeina.

.

.

.

.

Latu Laajis

Laajavuoren 60 km latuverkostolle pääsee suoraan caravan-alueelta. Valaistuja latu15 km.

.

.

Suksimisen jälkeen sauna maistuu. Laajiksessa on oma sauna sekä naisille että miehille. Saunat lämpiävät sesongista vaihdellen, kesäisin joka päivä ja talvisesongissa ke, pe ja la 19-21 sekä hiljaisempina aikoina viikonloppuisin.

.

.

Mikäli pelkkä perussaunominen ei riitä, löytyy 400 metrin päästä Scandic Laajavuoren kylpylä monine altaineen ja saunoineen.

.

.

.

Alamäkeen kesät talvet

Kesäaikaan rinteillä on laaja frisbeegolf-rata, Bikepark alamäkipyöräilyyn sekä yksi Pohjoismaiden suurimmista seikkailupuistoista. Laajavuoren kesäteatteri toimii aivan caravan-alueen vieressä.

.

.

.