Levilehto Apartments

Sirkan keskustassa Levin rinteiden lähellä

.

.

Kittilän Sirkka on nuorekas ja menevä talvilomakylä ja Levi sen tunnettu laskettelukeskus. Käytännössä ei juurikaan puhuta Sirkan kylästä, vaan koko alueen nimi on Levi. Toiminta Levin on nykyisin ympärivuotista mm. alamäkipyöräilyn,  kiipeilypuiston sekä retkeilyn ansiosta.

.

Levilehdolla pitkät perinteet majoittajana

.

.

Levilehdon juuret ovat pitkällä Levin historiassa. Sirkan kylän matkailu alkoi jo 30-luvulla, mutta sota keskeytti sen. Vuonna 1953 perustettiin ensimmäinen matkailuyritys, Sirkan Matkailumaja. Tämä perheyritys tunnetaan nykyisin nimellä Levilehto Apartments.

.

.

Kylän sydämessä

Levilehto sijaitsee Sirkan keskustassa, vastapäätä pohjoisrinteitä. Aivan vierestä löytyy useita kauppoja, lähin 50 metrin päässä. Lähellä on myös ruoka- ja menoravintoloita, mm. Hullu Poro. Kylpylään on matkaa 300 m.

.

.

Levilehdossa on runsaasti mökkejä  sekä rivitalotyyppistä majoitusta. Tilaa on 145 neliön huoneistoista 45 neliön mökkeihin ja  26 neliön paritalohuoneistoihin.

.

.

.

Alueelle mahtuu kuitenkin 49 matkailuajoneuvopaikkaa. Tiloja on eri puolilla aluetta mökkien lomassa. Kauimpana rinteistä alapihalla on  suurempi kenttä jossa on kolmessa rivissä yhteensä 35 vaunupaikkaa. Alapihan paikoista suuri osa on kausipaikkalaisilla. Yläpihalla ja lähempänä rinteitä on 14 paikkaa lisää. Kaikilla Levilehdon paikoilla on sähkökaapit. Varausta tehdessä pitää mainita matkailuauton tai -vaunun pituus. Varauksen voi tehdä netissä mutta isolla mökillä liikkuvan kannattaa soittaa. Yli seitsemänmetrisiä paikkoja on rajoitetusti.

.

Tiivis alue

Alueella tultaessa toimisto löytyy porttia vastapäätä. Vastaanotto on avoinna joka päivä 12-20. Respan takana on pitkä huoltorakennus, jossa kaikkien tilojen remontti on nyt valmis, kertoo Kati Levilehdon toimistosta. Huoltorakennuksessa on erilliset osastot miehille ja naisille, joista löytyvät vessat, suihkut ja saunat. Saunat lämmitetään joka päivä. Toisessa päässä rakennusta on hyvin varusteltu keittiö jossa on tiskauspaikka sekä pyykinpesukone ja kuivauskaappi. Mukavat varusteet hikeen hiihtävälle. Toisessa päässä huoltorakennusta on vessalle tyhjennyspaikka. Ajokaivoa ei ole. Suksille on oma huoltohuone ja bussimatkaajille laukkuvarasto.

.

.

Ladut ja rinteet vieressä

.

.

.

Levilehto Apartmetsin takapihalta pääsee lähes suoraan Levin laduille ja ulkoilureiteille. Pohjoisrinteiden ala-asemalle on kävelymatkaa vain reilu puoli kilometriä. Jos ei matkaa halua kävellä löytyy ala-asemalta pysäköintialue. Mikä jaksaa kävellä, voi vuokrata ala-aseman Zero Pointista lokeron kävelyvarusteille 3€/päivä. Kalliimpi vaihtoehto on vuokrata kaappi ja tuoda sinne kaikki lasketteluvälineet heti Leville tullessaan hintaan 16,50/vrk. Kolmas vaihtoehto on tietenkin vuokrata kaikki lasketteluvälineet. Laskettelu- hiihtovälinevuokraamoita Levillä on useampia. Myös moottorikelkkoja saa useammalta yritykseltä.

.

.

Muita mahdollisuuksia karavaanarille

.

.

Toinen alue Levillä, joskaan ei niin mukava kuin Levilehto, on Gondolin matkaparkki hissien gondolihissien ala-aseman pysäköintialueella. Kesäreissulla alue on pienimpien mieleen. Vieressä on mm. kiipeilypuisto ja liikennekaupunki. Yöpyminen on ilmaista mutta sähköstä peritään maksua.

.

.

Levin juurella Kätkänrannassa toimii Muumarin mökkialue, jossa on vaunupaikkoja lähinnä kausipaikoiksi. Vieraspaikkoja on rajoitetusti.

Muonion suunnalla10 kilometrin päässä Leviltä toimii Polar Lights Tours eräleirintä, josta löytyy 5 matkailuajoneuvopaikkaa.

.