Lintulahti, SFC Keski-Suomi

Helppo poiketa ja mukava viipyä

SFC Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen. Sijainti päätien lähellä on helppo isommmallekin yhdistelmälle.

Oletpa matkalla pohjoiseen tai etelään, on nelostien vierellä olevalle alueelle helppo poiketa. Toki Lintulahdessa riittää tekemistä pidemmäksikin aikaa.

.

.

Vaunualueet jakautuneet eri osiin

Lintulahden caravan-alueelle tultaessa tulee päätiestä erottavan metsäkaistaleen jälkeen ensimmäisenä vastassa päärakennus, josta löytyykin toimisto. Itse alue jakautuu kahteen osaan. Osa ajoneuvopaikoista on huoltorakennuksen yläpuolella loivassa rinteessä ja toinen osa kentällä rannassa saunojen lähellä. Rinteen paikoista iso osa on kausipaikkalaisten käytössä – mutta jos vaunu on pois, on kausipaikkakin matkalaisen käytössä.

Alempana rannassa on tasainen kenttä, jossa on myös kausipaikkoja, mutta suuri osa on vapaana vierailijoille. Tämä alue jatkuu myös kauemmas metsikön siimekseen. Sähköistettyjä ajoneuvopaikkoja Lintulahdesta löytyy 170 kappaletta.

.

.

.

Tullessamme alueelle oli kevättalven aurinko sulattanut pihateiden lumet pehmeäksi möhjöksi. Olimme huolissamme auton kiinnijäämisestä mutta alueen oma traktori urakoi sopivasti tiestön aurauksia ja pääsimme omaan pilttuuseemme vaivatta.

.

Hyvät ja siistit huoltorakennukset

.

.

Ala-alueen vieressä on tilavat saunat pesutiloineen sekä miehille että naisille. Toinen saunoista toimii myös perhesaunana. Saunojen vieressä on pienempi ja vanhempi tilaussaunarakennus. Saunan terassi on verhoittu hauskasti heinäseiväsrivistöllä, joten omalla väellä saunoessa ei ole pakko käyttää uikkaria.

.

.

.

Kolmas ja erikoisen mallinen telttasauna löytyy rannasta. Tässä mutterin mallisessa  rakennuksessa on pressuseinät ja läpinäkyvä katto sekä maisemaikkuna järven suuntaan. Talviuintikin alueella onnistuu, jos kantti kestää. Molempien saunojen edustalla on talvisin avanto.

.

.

Ison saunan yhteydessä on huoltotila, josta löytyy vessat, tiskipaikka sekä pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

.

Kolme paikkaa grillaamiseen

.

.

.

.

Ylemmän alueen keskellä on hirsinen punainen mökki. Se on alun perin ollut avoimempi, mutta seinät on suljettu talviaikanakin paremmin palvelevaksi. Upouusi grillikota valmistui alemmas rannan lähelle  tänä vuonna. Kota on nimetty Kohtauspaikaksi. Tila on hyvin siisti ja toimiva. Tulisijassa on hyvä veto eikä savua tule sisään. Puitakin on ulkopuolella iso laatikollinen. Yksi lasten leikkipaikoista on lähellä uutta kotaa.

.

Suuret oleskelu- ja kokoustilat

.

.

.

.

Toimistorakennuksessa portin lähellä on myös hyvät huoltotilat. SF-Caravanin yhdistyksen alueella on tietysti oltava hyvät tilat kokoontumiseen. Toimistorakennuksen tilava kokoushuonee toimii myös oleskelutilana ja TV-huoneena. Melkein valtavan kokoisen taulu-TV:tä äärellä on mukavat sohvat. Kokoustilan yhdellä seinällä on tarjoilutiski, jonka takana on hieno uusi keittiö, varustettuna moderneilla keittiölaitteilla ja tiskikoneella.

Rannasta löytyy vielä toinen kesäkäytössä oleva vanhempi kokoontumistila ”Onnela”. Siellä on tilaa vaikkapa järjestää tanssit. Erilaisia treffejä onkin vuoden aikana useita. On vappu- ja juhannus-treffejä sekä muikkuja ja sieniä. Syksyllä alueen valaisevat soihdut ja pihatulet.

.

.