Manamansalon Leirintäalue

Saari ulkoilun ystäville

.

.

Manamansalon saaren suosituin matkailukohde on Metsähallituksen retkeilyalue sekä sen yhteydessä Manamansalon Leirintäalue. Alueet ovat Metsähallituksen omistuksessa mutta leirintäalueen hoito ja markkinointi on ollut jo vuosia yksityisen yrityksen hoidossa, muiden Metsähallituksen leirintäalueiden tapaan.

.

.

.

Reippailureittejä ja aavaa järvenselkää

.

.

.

.

Manamansalon Leirintäalue on ulkoilua, retkeilyä ja kalastusta harrastavien suosikkipaikka. Kalastajia liikkuu järvellä sekä alueen pienillä suppalammilla. Oulujärven retkeilyalue on kokoelma merellisen aavoja järvenselkiä, pikkusaaria ja rantojen karuja hiekkadyynejä. Suomen ainoan sisävesien retkeilyalueen pinta-ala on 78 neliökilometriä, josta 14 km2 on maata.

.

.

Manamansalon leirintäalueen ympäristössä on merkittyjä reittejä 17 kilometriä. Polut kulkevat kuivilla mäntykankailla ja ovat helppokulkuisia myös maastopyörille. Reittien varrella on erilaisia tulentekopaikkoja, laavuja, kotia, nuotiopaikkoja ja keittokatoksia. Paikat ovat siistejä ja hyvinhoidettuja.

.

.

.

Hyvät ja tilavat rakennukset

Manamansalon leirintäalueen huoltorakennukset ovat laadukkaat. Ei kuitenkaan ylihienoa, vaan luontoon sopivaa. Siisteydestä huolehtii joukko kesätyötekijöitä. Alue onkin mukava työllistäjä seudun nuorille.

.

.

.

Suuressa päärakennuksessa on ravintola A-oikeuksin sekä tilava terssi. Samassa yhteydessä hoidetaan vieraiden kirjautumiset ja maksut. Ravintolan keittiö valmistaa makoisia pizzoja sekä sesonkiaikana tuoretta leipää aamuksi. Myynnissä on myös kuivamuonatyyppisiä elintarvikkeita.

Lähempänä porttia on huoltorakennus, jossa on kemssan tyhjennys, ajokaivoa ja juomavesiletku. Täällä on hyvä poiketa pois lähtiessään. Rakennuksesta löytyy myös vessat.

.

.

.

Päärakennuksesta rannan suuntaan löytyy lisää suurikokoisia huoltorakennuksia. Toisessa on vessat ja suihkut, toisessa keittiö tiskipaikkoineen sekä lasten leikkihuone sadepäiviksi. Poutasäällä leikitään suurella leikkialueella josta löytyy monenlaista kiipeilyhärveliä, liukumäkeä ja keinua. Lapsiperheet voivat leiriytyä aivan leikkialueen viereen.

.

.

.

Hellepäiviä parasta leikkialuetta on hieno hiekkaranta ja matalat rantavedet. Aurinko paistaa rantaan koko päivän aivan aikaisinta aamua lukuunottamatta.

.

.

.

Oulujärvi on kuuluisa upeista auringonlaskuistaan. Silloin hehkuu punaisena järvenselän lisäksi koko rantamännikkö.

.

.

.

Laaja caravan-alue

Manamansalo Campingin leiriytymispaikat ovat kuivalla hiekkakankaalla komeassa männikössä. Osa telttailu- ja vaunualueesta sijaitsee aivan rantapenkereen vierellä. Matkailuajoneuvoalueella risteilee kapeita asfalttiteitä ja ajoneuvopaikat ovat niiden varrella vinottaisissa taskuissa, joihin on helppo ajaa.

.

.

.

Asfalttialueella on 140 sähköistettyä ajoneuvopaikka. Lisäksi löytyy kolmisenkymmentä paikkaa ilman sähköä, samalta metsäalueelta jossa myös telttaillaan. Kausipaikkojakin alueella on jonkin verran mutta suurin osa pidetään vieraspaikkoina.

.

.

.

Alueella on myös useita laadukkaita neljän ja kuuden hengen mökkejä. Osa niistä on oman lammen rannalla kolmen kilometrin päässä.

.

.

Saunomaan

.

.

.

Retken jälkeen on mukava palata leiriin ja huuhtoa hiet pois tilaussaunassa. Kaksi saunaa löytyy omasta rauhasta rantaharjun takaa, pienen lammen rannalla. Täällä saa saunoa ja uida rauhassa vaikka nakuna.

.

.

.

.

.