Mansikkaharju

Caravan- ja mökkikylä sekä matkaparkki pikayöpymiseen

.

.

Mansikkaharjun Lomakeskus sijaitsee Leppävirran keskustan eteläpuolella, aivan viitostien vierellä. Leirintäalueen keskus on komea kartanomainen puutalo, joka näkyy hyvin päätielle. Rakennuksen ympäristöön järvenrantaharjulle on rakentunut monipuolinen majoitus- ja lomanviettokeskus. Pikaisille pyrähtäjille on etupihalla matkaparkki.

.

.

Lomakeskuksen keltainen kaksikerroksinen päärakennus on valmistunut yli 180 vuotta sitten, vuonna 1840. Toimittuaan aluksi mm. kruununvoudin asuntona ja apteekkina, tehtiin siitä kesähotelli 20-luvulla. Jatkosodan jälkeen kartano siirtyi seurakunnalle pappilaksi. Muutaman kirkkoherran ja kunnanjohtajan asuttua komeaa, ehkä kirkonkylän vanhinta rakennusta, joutui se 2010-luvulla purku-uhan alle. Mansikkaharjun Lomakeskus suoritti kulttuuriteon ostamalla ja remontoimalla rakennuksen. Lomakeskuksen virallinen nimi onkin Mansikkaharjun Kartano.

.

.

.

Yön yli päätien lähellä

Vaikka Mansikkaharjun kartanorakennus näkyy päätielle, ei aivan suoraa yhteyttä viitostieltä kuitenkaan ole. Sinne ajetaan kilometrin päässä olevasta liittymästä. Alueelle portilla ensimmäisenä on tilava asfalttikenttä päärakennuksen edustalla. Juuri tällä aukiolla sijaitsevat matkaparkin tontit. Sähköpaikkoja matkaparkista löytyy kymmenkunta.

.

.

Viitostien läheisyys on etu ajatellen pysähtymistä pikaiseen yöpymiseen.  Kovin herkkäuniselle päätien läheisyys voi olla myös haitaksi, sillä liikennevirta kulkee vai muutaman kymmenen metrin päässä matkaparkista.

.

.

Hieno pengerretty caravan-alue

Huonounisen kannattaa uhrata muutama euro ja majoittua varsinaiselle caravan-alueelle, joka löytyy Kartanorakennuksen takaa. Alueen on maastoltaan mielenkiintoinen.

.

.

.

Asfaltoidut matkailuajoneuvopaikat on pengerretty jyrkähköön rinteeseen. Paikat ovat tasaisia mutta seuraava tie ja paikkarivistö on muutamaa metriä alempana. Näin kaikilta vaunupaikoilta avautuu hieno näkymä alas järvelle, joka on yksi Kallaveden lukuisista lahdista. Ylätasanteella ollaan perä tai keula järvelle, toisella tasanteella kyljittäin, markiisi järven suuntaan. Alempaa rinteestä löytyvät huoltorakennukset. Rannassa on vierasvenelaituri, hyvät uimapaikat sekä tietysti sauna. Tilaussaunan lisäksi pääsee eri maksusta lämpimään paljuun.

.

.

Majoitushintaa sisältyy grillikodan ja -katoksen vapaa käyttö polttopuineen sekä harrastevälineet, leikkipaikat, pomppulinna, polkupyörät, potkulaudat, kanootit, kajakit, veneet ym.

.

.

Alueella on myös useita erikokoisia ja näköisiä mökkejä, mm. leirintämökkiä, maisemahuvilaa, iglua sekä rinteeseen upotettua hirsilaavua.

.

.

Omalla saunalla varustettuja majoitustiloja löytyy päärakennuksesta, jossa on myös alueen toimisto sekä kahvila-ravintola.

.

.

.

Leppävirran keskustan palvelut ovat kävelymatkan päässä, kaupat, kylpylä, keilahalli, seikkailupuisto, urheilualueet, uimaranta, hiihtoladut ja luistelualueet ym.

.

.