.

.
Eckerön Käringsundin kalastajakylässä, punaisten kallioiden lomassa on erikoisen näköinen rakennus joka muistuttaa venevajaryhmää. Puisen rakennuskokonaiduuden suunnittelija on maarianhaminalainen Folke Wickström. Museorakennukseen arkkitehtia haki tyyliä viereisen merenlahden venevajoista.
.

.

.
Ahvenanmaan Metsästys- ja Kalastusmuseossa kerrotaan saariston eläimistöstä, luonnosta ja kulttuurista sekä esitellään metsästys- ja kalastusvälineistöä. Näyttelyt valottavat ahvenanmaalaisten elämää ennen; Silloin kun metsästys ja kalastus olivat elintärkeitä taitoja. Museo luo katsauksen myös nykypäivään ja tulevaisuuteen.
.

.
.

.

.
Perusnäyttelyssä kerrotaan miten saariston kalastajakylässä elettiin. Museossa esitellään Ahvenanmaan eläimiä sekä erilaisia kalastusmenetelmiä ja venetyyppejä, lintujen kevätmetsästystä ja hylkeenpyyntiä. Museossa on esillä myös trofee- ja asekokoelma.
.

.

.
Mielenkiintoisia esineitä ovat mm. kotitekoinen moottorikelkka, erilaiset hylkeenpyyntiaseet, sekä venemoottorit ja muut vesillä liikkumiseen liittyvät kapineet.
.

.

.

.

.
Lohenkalastusalus Svanö
.

.
Kalastusalus rakennettiin Ahvenanmaalla ja laskettiin veteen Marsundissa vuonna 1970. Svanö on 12 metriä pitkä ja 4 metriä leveä. 73-hevosvoimaisella Valmet-moottorilla aluksen nopeus oli 9 solmua eli 9 meripeninkulmaa tunnissa. Aluksessa voi vierailla ilmaiseksi myös museon ollessa suljettuna.
.

.
Geopolku
Svanön vierestä alkaa 350-metrinen geopolku Läpi tulen ja jään, joka kertoo Ahvenanmaan geologisesta historiasta 2000 miljoonan vuoden ajalta.
Kesänäyttelyt
Kesäisin järjestetään 1-3 näyttelyä, jotka käsittelevät luontoa, kalastusta tai metsästystä. Näyttelyt voivat koostua esimerkiksi valokuvista, veistoksista tai trofeista.
Kokoelmat
Museossa on laaja kokoelma mm. etnografista ja luonnontieteellistä esineistöä, sekä kirjasto. Vanhin dokumentti on metsästyslaki vuodelta 1664.
.

.

.