Motel Käpylä matkaparkki

Matkaparkki pohjoisen pääväylien risteyksessä

Lähdemme aamulla Etelä-Suomesta kohti Lappia. Päivän ajon jälkeen on syytää etsiä majapaikkaa jo viimeistään Kemin ja Tornion tienoilta. Hyvä tukikohta aivan valtatie 4:n viereltä löytyykin Keminmaalta. Motel Käpylä on lähellä valtaväylää mutta tie jää solan pohjalle, eikä liikenteen kohina kuulu kauas. Aamulla Keminmaalta on helppo suunnata Itä-Lappiin kohti Rovaniemeä, Torniojoen vartta ylös Kilpisjärven suuntaan tai läntiseen naapuriin Ruotsiin.

Pitkä historia

Legendaarinen Motel Käpylä aloitti toimintansa jo yli 50 vuotta sitten. Motelli- ja ravintolarakennus valmistui vuonna 1968. Yritys oli pitkään saman perheen hallinnassa, mutta vuonna 2017 Käpylään tuli uusi yrittäjä, Teija-Liisa Paananen.

Motellin yhteydessä toimii 130-paikkainen viihderavintola sekä nostalginen Unionin Baari. Nimi tulee tietenkin siitä että rakennuksessa toimi aikanaan Unionin huoltoasema ja baari. Baarissa on käytössä vanhat vintage- ja design-kalusteet, joka oli onneksi talletettu varastoon.

Meri-Lapin viihdekeskus

Keminmaa on pienehköä paikkakunta mutta viihderavintolaan keräsi asiakaita laajalta alueelta. Käpylä olikin aikoinaan eräänlainen Meri-Lapin viihdekeskus, kertoo nykyinen yrittäjä Teija-Liisa. Käpylässä ovat esiintyneet kaikki Suomen ykkösartistit ja ravintola oli täynnä neljä kertaa viikossa. Usein paikat oli varattu ennakkoon viimeistä pöytää myöden. Jos varaaja ei tullut sovittuna aikana, oli paikka myyty jo minuuttia myöhemmin, muistelee Käpylän pitkäaikaisin työntekijä Krista. Ulkona kun saattoi olla pitkä jono odottamassa sisäänpääsyä.

Uutta ja vanhaa

Omistajan vaihduttua motellin huoneet remontoitiin, kuitenkin vanhaa kunnioittaen. Huoneita on 27 ja vuodepaikkoja 55. Motellista löytyy kokoustilat sekä karavaanariakin kiinnostavat saunatilat.

Uudistetun  saunaosaston yhteydessä on biljardipöytä. Sulan maana aikaan pääsee pihalla lämpimään paljuun.

Motellin pihalla toimii matkaparkki perusvarustuksella. Asfalttipohjaisella parkkipaikalla on sähkötolpat. Kymmenen euron hinta sisältää sähkön, wc:n käytön  ja juomaveden. Suihkuun pääsee pienestä lisämaksusta.

Viihderavintolan puolella on viikonloppuisin ohjelmaa ja se toimii myös tilausravintolana. Arkipäivinä on tarjolla kotiruokalounasta. Unionin baari avataan iltapäivällä ja on avoinna viikolla iltakymmenen, pe-la puolille öin. Karavaanari voi helpottaa elämäänsä myös valmiilla aamiaisella.

Kauppapalvelut lähellä

Muonavastojen täydennykseen ammulla ennen tien päälle lähtöä löytyy tien toiselta puolelta Citymarket. Mikäli matkailuajoneuvosi kaipaa jotain, löytyy aivan vierestä Arctic Motor Caravan sekä reilun kilometrin päästä CM-Autocaravan ja Merilapin Caravan-Huolto.