Multaranta SFC

Omatoiminen alue

Vanhin caravan-yhdistys Raahen seudulla ja myös vanhimmasta päästä koko Suomessa on SF-Caravan Raahentienoo. Yhdistyksen perusti kymmenen vaunuilijaa vuonna 1975 ja seuraavana vuonna se hyväksyttiin jäseneksi Matkailuvaunuliittoon, eli nykyiseen SF-Caravan ry:n.

.

Ei omaa aluetta aluksi

Alkutaipaleella  kokoontumisia järjestettiin eri leirintäalueilla. Kymmenenvuotistaivalta juhlittiin Lännenrannalla, jolloin jäsenmäärä oli 260.

Multarantasopimus solmittiin vuonna 1987 ja siitä alkoi rakentaminen. Kertooko se multarantalaisesta vahvasta kiinnostuksesta tietynlaiseen liikuntaa, kun ensimmäiseksi alueelle rakennettiin tanssilava. Seuraavana vuonna valmistui Multarantaan sauna ja uusi huoltorakennus vuonna 1991.

.

.

Multaranta sijaitsee sivummalla asutuksesta, luonnon keskellä. Alueella on  lähdepohjaisia lampia joista Uimalampi on ruopattu ympärivuotiseen käyttöön. Sähköistettyjä nurmipohjaisia matkailuajoneuvopaikkoja alueella on sata. Multaranta on Vankkurihymiö-alue.

.

.

.

Talkootöillä tehty alue

Alueella on paljon aktiiveja jotka talkoilevat mielellään. Lähes kaikki alueella on rakennettu talkoovoimin eri ammattilaisten toimesta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Mervi Laaksolinna. Nykyisin alueelta löytyy useampia rakennuksia eri käyttötarkoituksiin. Sisääntulon yhteydessä on toimistorakennus, Siinä isäntä päivystää kesäaikaan. Muulloin Multaranta toimii omatoimialueena. Soittamalla saat tarvittavat tiedot leiriytymiseen. Talvisaikaan kausipaikkaa käyttää viitisenkymmentä vaunukuntaa.

.

.

.

Suurimmassa päärakennuksesta löytyvät keskeisimmät asiat, WC:t, keittiö sekä sauna. Rakennus on uimalammen vieressä ja kirkasvetiseen lampeen pääsee pulahtamaan talvellakin. Sauna lämmitetään kesällä joka päivä ja talvella tarpeen mukaan. Alueella on erittäin aktiivisia avantouimareita ja avantoa pidetään uimalammessa auki läpi talven, kertoo Mervi. Perhesaunan voi tilata isänniltä enne yleisiä vuoroja.  Puulämmitteisen saunan lisäksi aivan rannassa on telttasauna tarpeen mukaan lämmitettävä telttasauna.

.

.

.

.

Päärakennuksen takaa löytyy lisää pieniä rakennuksia, kesätiskipaikka, erilliset kesäsuihkut sekä puuliiteri. Toimiston takana on kesäkirppis.

Uimalammen ympärille on sijoitettu kaksi paikka grillaamiseen, grillikota ja nuotiopaikka.

.

Jalalla koreasti Ketunpesässä

Toisella puolella aluetta on tanssilava Ketunpesä mukavine terasseineen. Se on käytössä kesätapahtumissa mutta myös talvisaikaan. Kesällä tanssia rytmittävät elävät orkesterit. Muina viikonloppuina käytetään uudenkarheita karaokelaitteita.

Vuoden mittaan Multarannassa järjestetään ”normaaliolosuhteissa” paljon erilaisia tapahtumia kuten Saslikki ja Lättärit, sekä tietysti juhlapyhät Pääsiäinen, Vappu ja Juhannus ja pikkujoulut.

.

.

.

.

Paljon vehkeitä lapsille

Muitta toimintoja alueella on mm. lasten leikkipaikka ja beach volley-kenttä. Naistoimikunta on myös aktiivinen ja heidän tekemiä tuotteita voi ostaa kesäkirppikseltä. Kerran kesässä alueella järjestetään huutokauppa, jonka tuotto menee alueen lasten ja nuorten hyväksi. Huutokauppatuotoilla on hankittu paljon erilaisia aktiviteetteja, kuten vesitrampoliini, air track, polkuautoja, pingispöytä ja monia muita.

.

.

Alueen välittömässä läheisyydessä on luontopolku, jonka varresta löytyy nuotiopaikka sekä maastopyöräilyreittejä sekä hyvät marjamaat.

Raahen keskustasta on matkaa sisämaan suuntaan Multarantaan 15 kilometriä, asfalttitietä perille asti.

.

.

.