Näverniemi

Lomakylä Ivalojoen rannalla

Näverniemen Lomakylän sijainti vastaa monen etelän ihmisen toivetta asuinpaikasta: Veden äärellä, keskellä luontoa ja lähes keskustassa.

Lomakylä sijaitsee vuolaan Ivalojoen rannalla, joenmutkan muodostamalla pitkällä Näverniemellä. Omaa joenrantaa on lomakylällä 250 metriä. Vastarannalla näkyy vain asumatonta joen rantametsikköä eivätkä tunturitkaan ole kaukana. Ivalojoella järjestetään monenlaista toimintaa, jokiveneilyä ja kalastusta.

Vaikka asutaan luonnon keskellä, löytyvät kuntakeskuksen palvelut silti vain kävelymatkan päässä. Ivalon kauppoihin vie hyvä kävely- ja pyörätie, matkaa on vain puolisentoista kilometriä.

Ivalon lentokenttä on yhdeksän kilometrin päässä. Suuri osa lomakylän matkailijoista tuleekin Euroopasta.

Mökkejä, huviloita ja caravan-alue

Näverniemen alueelle tultaessa ohitetaan ensiksi tilavat punaiset 1-3 hengen rivitalohuoneistot, joissa on mm. minikeittiö, kylpyhuone ja TV. Rivitalon jälkeen tullaan pysäköintialueelle, jonka vierellä seisoo ravintola toimistoineen. Toisella suunnalla näkyy pitkä rivistö pienempiä leirintämökkejä ja toisaalla sinisiä hirsihuviloita. Hiljattain remontoiduissa 2-8 hengen mökeissä on täydelliset keittiöt ja omat saunat.

Vuodepaikkoja on kesällä yhteensä 130, talvellakin yli 60 kertoo Näverniemen Henri Könönen. Näverniemessä pääpaino on selvästi mökinvuokrauksessa mutta karavaanareille ja telttailijoillekin löytyy oivat oltavat. Sinisten mökkien takana lähellä rantaa on hyvän kokoinen nurmikenttä.

Matkailuajoneuvopaikkoja on 55, joista 45 sähköllä. Kemssantyhjennyspaikka ja ajokaivokin löytyy.

Kaikki WC- ja suihkutilat on remontoitu 2016, myös iso rantasauna. Saunomaan pääsee tilauksesta ja Ivalojokeen pääsee pulahtamaan saunan edustan uimalaiturilta. Lapsille löytyy hyvä uimaranta lomakylän vierestä

Ympärivuotista toimintaa Näverniemen mökkitarjonta on ympärivuotista. Vieraista ylivoimaisesti suurin enemmistö on ulkomaalaisia, kertoo Henri Könönen. Lomakylältä on hyvät yhteydet talvisille harrastuspaikoille,  moottorikelkka- ja latureitistöille. Huskykoira- , moottorikelkka- tai porosafari järjestyy Lomakylän kautta. Yli 90 % liikevaihdosta tuleekin talvella, laskeskelee Henri.