Neste Saariselkä

Matkaparkki tunturikylän kupeessa

Saariselällä oli aikanaan laaja caravan-alueella metsähallituksen mailla. Alue suljettiin ja paikalle rakennettiin loma-asuntoja. Onneksi keskustan tuntumassa toimii sentään matkaparkki Saariselän Nesteen pihapiirissä.

Päätien ja kylän välissä

.

.

.

Saariselän Neste on keskeisellä paikalla päätien varrella. Kauppoja on kävelymatkan päässä eikä rinteiden ala-asemallekaan ole kuin puolisentoista kilometriä. Toinen mahdollisuus on ajaa kolmisen kilometriä ylös kaunispäälle ja suhauttaa sieltä pohjoisrinteisiin. Kaunispäällä kannattaa käydä joka tapauksessa, vaikkei laskettelisikaan. Laelta löytyy ravintola, matkamuistomyymälä sekä näkötorni.

.

.

.

Neste Saariselän pihapiirissä on yhdeksän matkailuajoneuvopaikkaa sähköllä. Kolme sähköpaikkaa on takapihalla, loput edessä parkkipaikalla. 25 euron hinta ei ole matkaparkkien halvimmasta päästä mutta hintaa sisältyy karavaanareille tarkoitettu wc, suihku, veden täyttö sekä sähkö, jota voi talvella kulua runsaamminkin. Kemssan tyhjennys on käytössä vain kesäaikaan.

.

.

Alue on suosittu sesonkiaikoina. Esimerkiksi ruska-aikaan parkissa oli lähemmäs kolmekymmentä matkailuautoa.

Valmiiseen pöytään

Nälkä ei pääsee karavaanareita liikenneasemalla yllättämään. Ajomatkan päälle on mukava mennä nauttimaan lounas buffetin antimista.  Pizzauunikin on keittiössä kuumana. Nopeasti aterian saa pöytään Scanburgerista.

.

.

Nesteellä on myös oma leipomo. Oma leipuri leipoo makeaa ja suolaista kahvilassa nautittavaksi tai mukaan otettavaksi. Muuta tarviketta löytyy pienestä minimarketista, nestekaasun tai autotarvikkeiden lisäksi.

Moottorikelkka vuokralle

Nesteeltä voi vuokrattua hankien menopelin tai osallistua moottorikelkka-safarille. Vuokrahintaan sisältyy haalari, kypärä ja muuta ajovarusteet. Ennen starttia saa opastuksen sekä tietoa seudun olosuhteista, säännöistä ja kelkkaurista.

Kesällä muitakin vaihtoehtoja

Hiihtokeskus Saariselkä Ski on suunnitellut paikkaa karavaanareille ja sellainen onkin rinteiden juurella kesäaikaan. Matkaparkki suljetaan kuitenkin ruskasesongin jälkeen, koska hiihtokeskus tarvitsee tilaa asiakkaiden pysäköintiin.

.

.

.