Nummijärvi camping

Kevyttä lomailua ja raskaampaa musiikkia.

Nummijärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja on yksi Kauhajoen kuntaan kuuluvista ns. maakirjakylästä. Kylän on saanut nimensä Nummijärvestä, joka on Kokemäenjoen vesistön korkeimmalla oleva järvi. Sen pinta on Kauhajoen kirkon ristin korkeudella.

Nummijärvi tunnetaan ainakin tietyissä piireissä jokakesäisestä Nummirock-tapahtumasta, joka järjestetään kilometrin päässä leirintäalueesta. Omat musiikkitapahtumat ovat leirintäalueenkin suuri tulonlähde.

.

.

Suurinta tapahtumaa MotoSoundia on tähdittänyt mm. Kotiteollisuus. Mutta ei pelkkää heviä. On ollut tansseja vanhaan malliin malliin. Eino Grön houkutteli alueelle yli tuhat vierasta. Tulevan kesän heinäkuussa järjestetään mm. 60-luvun tanssit, kertoo kertoo Nummiska Tiimi ry:n varapuheenjohtaja Raimo Hakamaa.

Talkoilla hoidettu alue

.

.

Joitain vuosia sitten leirintäalueen yrittäjä lopetti ja kunta pani 14 hehtaarin alueen myyntiin. Kausipaikkalaiset, kyläläiset ja Nummijärven mökkiläiset halusivat kuitenkin ottaa ohjat omiin käsiinsä. Vuonna 2015 perustettiin yhdistys Nummiska Tiimi ry.. ELY-keskus myönsi EU-tukirahaa 150 000 €. Talkootöinä kunnostettiin sauna ja huoltorakennukseen uusittiin keittiö, jossa on nyt neljä hienoa tiskipöytää liesineen. Toimisto- ja ravintolarakennuksen yhteyteen nousi talkoilla uusi tanssilava esiintymislavoineen. Myöhemmin kaupungilta saaduilla tukirahoilla remontoitiin isompia hirsimökkejä, kertoo Raimo.

.

Laajahko alue

.

.

Nummijärvi Campin on kovapohjaista kuivaa mäntykangasta. Maasto kauempana rannasta kasvaa järeää männikköä, aluskasvullisuutta niukasti. Männikköalueella on joukko leirintämökkejä sekä tilava huoltorakennus. Vessojen ja suihkujen lisäksi sieltä löytyy tilat kokkaukseen.

.

.

.

Uudistetuissa keittiöissä on tiskialtaat, liedet ja mikroaaltouunit. Keittiöiden yhteydessä on valoisat ja avarat tilat ruokailuun. Leirintämökkien lisäksi alueelta löytyy mm. kaksi kymmenen hengen mökkiä keittiöllä ja suihkulla, toisessa sauna.

Rantaa kohden siirryttäessä puusto harvenee ja muuttuu nurmikentäksi, jossa on muutamia lehtipuita. Tällä alueelta löytyvät suosituimmat matkailuajoneuvopaikat. Kausipaikkalaisia on alueella parikymmentä. Metsän rajassa seisoo tilava höylähirsinen grillikatos.

.

.

.

.

Hyvä uimaranta

Lähempänä rantaa on avointa nurmikenttää, joka sopii telttailuun tai pelailuun. Rannassa on laaja kaistale hienoa hiekkarantaa. Uimaranta on kohtuullisen matala ja vesi lämpiää alkukesästä nopeasti.

.

.

Rannan vasemmassa reunassa on pitkä uusi laituri uimiseen ja veneiden säilytykseen. Hietikon oikealta laidalta löytyy kolme saunaa. Suuremmassa on suihkut sekä takkahuone. Pienempi tynnyrisauna lämmitetään päivittäin uimareille. Polskijat voivat saunoa kuuteen illalla, jonka jälkeen se muuttuu tilaussaunaksi. Rannassa on putkimainen vesiliukumäki. Lasten leikkipaikka keinuineen, liukumäkineen ja trampoliineineen on hieman kauempana järvestä.

.

.

.

.

.

Tapahtumat vaativat paljon ravintolatilaa

Portin lähellä suuressa päärakennuksessa on toimisto sekä ravintolatilat A-oikeuksin. Kesäaikana valikoimiin kuuluvat runsaat grilliannokset sekä kahvilatuotteet. on runsaasti, lisänä ulkokentällä pöytiä aurinkovarjoineen. Tanssilava sijaitsee aivan terassien vieressä.

.

.

.

.

Liikuntaa ja nähtävyyksiä

Maastopyöräilyyn kuiva mäntykangas sopii erinomaisesti johon takametsästä löytyykin laaja reitistö. Viereinen frisbeegolf-rata riittäisi vaikka EM-kilpailuihin ja MM-kisoihinkin muuten mutta lisävaatimuksena olisi katsomo…

.

.

.

.

Lähitienoon nähtävyyksiä ovat mm. Kammi-Kylä 2 km päässä sekä Valton Savanni 10 km päässä.

Anne Mattilan taidekahvilaan on matkaa 15 km.

.

.

.