Orilammen Maja- ja Lomakeskus

Etelä-Suomen suurin rakentamiselta säästynyt erämaa-alue, Repoveden kansallispuisto sijaitsee nelisenkymmentä kilometriä Kouvolasta pohjoiseen. Läheltä puistoa, Hillosensalmen toisella puolella löytyy Orilammen Maja- ja Lomakeskus,  hyvä tukikohta karavaanarille.

.

.

.

Perheyrittäjiä vuodesta 1957

.

.

Matkailutoiminta alueella alkoi vuonna 1957 kun Irja ja Väinö Siikaneva aloittivat ajaa vesibussia Pohjois-Valkealan luonnonkauniilla vesireiteillä. Tukikohdaksi perustettiin Orilammen Maja vuonna 1962, jota hoitaa perheyritys jo kolmannessa polvessa.

Kasvua ja uudistuksia

.

.

.

.

Enää ei voida oikeastaan puhua majasta, sillä rakennusta ja aluetta on kehitetty ahkerasti vuosien mittaan. Pienehkö hirsinen päärakennus on tätä nykyä komea kaksikerroksinen rantaravintola, josta aukeaa perisuomalainen näkymä Vuohijärvelle. Kesäravintolassa on joka päivä tarjolla lounasta, pikkusuolaista, annoksia ja kahvilatuotteita. Talvella toimitaan tilausravintolana. Kesäviikonloppuisin lauletaan karaokea ja tanssitaan. Kokoustilaan mahtuu sata henkeä. 

.

.

.

.

Majoitukseen Orilammelta löytyy yli150 petipaikkaa, kertoo Orilampea luotsaava Kukka-Maria Vesalainen. Kesäkäytössä on 56 loma-asuntoa, leirintämökkiä, pihamökkiä ja aittaa.

Laaja kaksiosainen caravan-alue

.

.

Leirintäalueella on noin 250 matkailuajoneuvopaikkaa, joista sähköllisiä 80.

Leirintäalue jakautuu kahteen osaan. Molemmissa osissa osa paikoista on aivan rannassa. Majan puolella majoitutaan Vuohijärven rantarinteeseen ilta-auringon puolella. Hieman ylemmäs rinteeseen on tehty kuusi uutta paikka matkailuautoille. Toinen alue löytyy Orilammen rannasta, jossa on myös telttapaikkoja.

.

.

.

Molemmilta puolilta löytyy omat huoltorakennuksensa. Lammen puolella on enemmän saniteettitiloja ja isompi keittiö, sekä kemssan tyhjennys ja ajokaivo.

Caravan-alue on toiminnassa läpi vuoden mutta talvikaudella kannattaa soittaa etukäteen.

Useita saunoja

.

.

.

.

Kaikilla majoittujilla on käytössä yleiset saunavuorot kesällä päivittäin, aamulla rantasaunassa ja illalla Majan saunassa. Tilaussaunaan on useita mahdollisuuksia,

Majan sauna, Savusauna Vännilä, Vuohijärven Rantasauna sekä Orilampisauna.

Vesille

.

.

.

Vesibussiristeilyt on se josta Orilammen Maja sai alkunsa. Alusta kipparoi Orilammen perustajien Irjan ja Väinön tyttärenpoika Jere Vesalainen. Tuuletar II vie meidät ohjelmalliselle Kultaristeilylle Repoveden kansallispuiston maisemiin sekä Mäntysaaren pienelle kappelille ja 700-vuotiaalle hautausmaalle.

.

.

Erämaata ja vanhoja autoja

Repoveden kansallispuiston P-alueelta lähtee polku rippusillalle tai Ketunlossille. Merkittyjä reittejä tulistelu- ja yöpymispaikkoineen on 45 km.

.

.

.

Aluetta voi ihailla korkeuksista  Elvingin näkötornista.

.

.

.

Orilammelta pohjoiseen löytyy Woikosken automuseo. Vuosittain uudistuvassa näyttelyssä on mm. 35 historiallista ajoneuvoa.

.

.

.