Oulujärvi Active Camping

Vanha alue, uudet tekijät                    

Oulujärven länsirannalla Säräisniemessä toiminut Ruununhelmen Caravan-alue valittiin vuoden alueeksi vuonna 2012. Caravan-alue oli suljettuna yli vuoden mutta toimii nyt uudella nimellä –  aktiivisesti!

Caravan-alue täydessä toiminnassa

Säräisniemen caravan-aluetta on luotsannut keväästä 2020 lähtien Päivi ja Pekka ”Peki” Peltosen yritys Active Camping Oy. Pariskunnalla hoitaa Muhoksessa sijaitsevaa Montta Active Camping-aluetta ja Oulujärven caravan-alue nimettiin yhtäläisyyden vuoksi myös Active Campingiksi. Montan tapaan Oulujärvellä järjestetään erilaisia vesiaktiviteettejä. Majoittuvat voivat varata kanootteja, kajakkeja ja sup-lautoja sekä myös läskipyöriä, kertoo Peki.

Laaja caravan-alue

Caravan-alue löytyy noin sata metriä ennen rantaa. Toimisto on keskeltä aluetta, huoltorakennuksen vieressä omassa hirsirakennuksessaan. 

Matkailuajoneuvopaikkoja alueella on yhteensä yli 300 joista 200 on sähköllä. Laajassa metsikössä ei olla kylki kyljessä. Paikat on sijoiteltu hauskasti kuin päivänkakkaran terälehdet.

Asfalttitiet päättyvät aina pyöreään alueeseen, josta haarautuu säteittäin eri suuntiin aidalla rajattuja paikkoja matkailuajoneuvoille.

Suurehko huoltorakennus on kaikkien ulottuvilla keskeltä aluetta. Samana katon alta löytyvät vessat ja suihkut sekä keittiö. Toisessa päässä taloa on laajahko kokoontumistila ja takka grillaukseen. Huoltorakennuksessa on yleinen sauna.

Säräisniemellä jatkeeksi on tehty maapengerrys jossa on suojaisa vierasvenesatama ja uimaranta.