Päkki Matkaparkki

Kaakkois-Suomen rannikolla on useita suuria alueita karavaanareille. Pienemmässä paikassa viihtyvälle hyvä vaihtoehto löytyy Loviisan ja Kotkan väliseltä rannikolta Pyhtäältä, Purolan kylästä, Päkki Pubin pihapiiristä.

.

.

Rauhallinen ja edullinen

Pyhtään kirkonkylältä ajetaan etelään muutama kilometri kohti rannikkoa. Päkki Pub sijaitsee mereen laskevan Svarbäckin vierellä. Bäck (puro) on vääntynyt suomeksi muotoon päkki, kertoo paikkaa emännöivä Jane Salama. Tästä nimi Päkki Pub ja Matkaparkki Päkki.

.

.

Matkaparkin hinta SF-Caravanin jäsenille hinta on 10 €/vrk, johon sisältyy sähkö. Tästäkin kuulemma voi neuvotella, jos sähköä ei tarvita tai pitää vain ladata pari tuntia akkuja. Sähköpaikkoja matkailuautolle tai –vaunulle on neljä. Pubin vessa on käytössä aukioloaikoina, vähintään iltayhdeksään, mutta sulkemisaika on joustava. Viikonloppuisin saattaa venähtää helposti pikkutunneille.

Palveluita ollaan kehittämässä mahdollisuuksien mukaa. Huoltotiloja on suunniteltu mutta korona on viivästyttänyt uudistuksia, kuten niin kuin monella muullakin alueella harmittelee Jane.

Pubin sisustus uudistettu

.

.

Päkki Pubin nimi oli aiemmin Pikon Kuppila. Omistaja vaihtui vuonna 2010 ja paikka sai uuden nimen.

Nälkä ja jano ei pääse Päkki Pubissa yllättämään. Tarjolla on hyvä lista pizzoja sekä muuta suolapalaa, mm. makkaraperunat tai kanakori. Päkki Pubissa on A-oikeudet.

.

.

Pubi on avoinna joka päivä vähintäänkin 9 – 20, viikonloppuisin 23.00 asti. Ja jos väkeä riittää sulkeminen saattaa siirtyä aamuyön puolelle (-02.00)

Rakennuksen takana toimii Päkki Kioski, josta saa pizzat ja paistokset mukaan juomineen. Myös olutta on lupa myydä ulos.

.

.

Tikka on lentänyt pitkään

.

.

Päkki Pubissa vuodesta 1988 toiminut Päkki Darts on Suomen Dartsliiton ja se kuuluu vahvasti pubin toimintaan. Perjantai-iltaisin heitetään viikkokisat ja muitakin kisoja järjestetään. Tikanheittopaikat on hienosti järjestetty kaikin puolin, hyvää valaisua myöten.

.

.

Dartsin lisäksi asiakkaita viihdyttää biljardipöytä. Kisat järjestetään keskiviikkoisin. 

Päkki Pubista löytyy myös liukas tanssilattia. Jallalla pannan koreasti karaoken tahtiin joka lauantai, ellei sitten vuorossa ole trubaduuri, bändi tai muu ohjelma. Muita tapahtumia ovat mm. Eläkeläisbingo ja Päkin parivisa. Nappaa kamu kainaloon ja osallistu Tietokisaan. Tuoreimmat tapahtumat löytyvät Facebookista.

.

Suomenlahti on lähellä

Matkaparkki Päkin lähellä on suojaisia merenlahtia aekä avomerta. Kalastajat ovat syystä viihtyneety alueella pidempäänkin. Neljän kilometrin päässä on Keihässalmen kalasatama, josta löytyy veneluiska. Svartbäckin kalastuslupia myydään Päkki Pubissa.

.

.

Käyntikohteiksi löytyy mm. neljän kilometrin päässä oleva Gamla Hinkabölen kotiseutumuseo ja tuulimylly 1920-luvukta.

.

.

.

Flakanäsin uimarannalle tulee kolometrejä kymmenen.

Pyhtäällä on Pyhän Henrikin vuonna 1460 valmistunut kirkko, jota on sanottu jopa Suomen kauneimmaksi.

.

.

.