Riihivuori

Kaikki toimii taas täysillä

.

.

Muuramen Riihivuoreen laskettelurinteet ovat taas kovassa nousussa. Talveksi 2022-2023 Riihivuoren rinteiden määrä kasvaa kuudesta kymmeneen, kun vuodesta 2017 lähtien käyttämättä olleet vaativimmat pohjoisrinteet avataan uudelleen. Samalla aukeaa pohjoisrinteille rakennettu uusi ankkurihissi.

Matkailuajoneuvot huipulla

Riihivuoren caravan-alue ovat mukavasti Riihivuoren korkeillamma kohdalla, eteläisten rinteiden puolella. Alueelta on komeat näkymät alas rinteisiin ja ympäröiviin metsä- ja järvimaisemiin. Jos osuu kovempaa pakkasta, on korkeammalla aina muutamia asteita lämpimämpää kuin laaksossa.

.

.

Huipulla olevalta caravan-alueelta pääsee suoraan vaunulta rinteeseen. Uusia matkailuajoneuvopikkoja on tehty hieman kauemmas ja huoltorakennuksen viereen. Sieltä joutuu rinteisiin kävelemään jopa 50 metriä. Sähkötolpalla varustettuja matkailuajoneuvopaikkoja on nykyisin yhteensä 25.

.

.

Komea kelohirsinen huoltorakennus

Karavaanareiden huoltorakennus löytyy rinneravintolan vierestä. Nostalgisen oloinen rakennus on tehty järeistä kelohirsistä, viereisenn ravintolan tyyliin. Uutta huoltorakennusta on joskus suunniteltu mutta nykyinen istuu hyvin kokonaisuuteen ja on aikanaan hyvin tehty, kertoo Riihivuoren Lomakylästä vastaava Päivi Korkman.

.

.

.

Huoltorakennuksesta löytyy mukava oleskelutila keittiöineen. Samassa tilassa toimii caravan-alueen toimisto. Rakennuksesta löytyvät myös vessat ja suihkut sekä kemssantyhjennys ja vesipiste. Toisessa päässä on kaksi saunaa takkahuoneineen. Talon takana on saunan terasssi, jossa on mukava käydä talvella löylyjen välissä höyryämässä.

Rakennuksen jatkeena on hotelli Vuorikelon nimellä toimivaa majoitustilaa. Yhteensä Riihivuoren huipulta löytyy noin 350 vuodepaikka neljän hengen mökkeistä ja 9-13 hengen huviloihin. Saunoineen ja ulkoporealtaineen.  

.

Aina ei jaksa itse kokata…

Huoltorakennuksen ja rinteiden välissä oleva ravintola Riihikelo toimii ympäri vuoden. Rakennuksessa on tilavat ravintolasalit ja niiden jatkoksi tehty laaja katettu ja lasitettu terassi rinteiden puolelle. Ruokalistalla on mm. burgeri-annoksia ja ranskiksia, salaattia, pastaa sekä pizzoja.

.

.

Omia herkkuja voi grillata mahtavan kokoisessa kodassa. Ravintolan vieressä on rakennus, joka vetää jopa 60 laskettelijaa ja karavaanaria tankkamaan laskujen välissä. Kota sulkeutuu rinteiden sulkeutuessa. Pienempi grillikatos karavaanareille löytyy vaunupaikkojen viereltä.

.

.

Uusia rinteitä

Riihivuoren omistaa nykyisin Muuramen kunta joka on laatinut alueelle kehityssunnitelman, kertoo rinteitä operoivan Riihivuori Resortin markkinointijohtaja Kalle Jokinen. Rinteitä on kunnostettu ja Kolin rinteiltä hankittiin kaksi ankkurihissiä pohjoiserinteille. Investointien myötä rinteiden määrä kasvaa kuudesta kymmeneen. Raivaukset sekä rakennustyös aloitettiin keväällä 2022 ja ne valmistuvat hyvissäajoin ennen talvea. Hissejä tulee olemaan yhteensä viisi.

.

.

.

.

Idän puoleiset rinteet ovast loivempia ja pidempiä, kun taas pohjoispuolella on jyrkempiä kilpailuihinkin sopivia rinteitä. Ylhäällä ravintolan ja suksivuokraamon edustalla löytyvät sompahissi ja kaksi lyhempää rinnettä sekä lastenrinne, jossa on maksuton naruhissi. Myös kaiken ikäisille sopiva pulkkamäki löytyy huipulta. Vuokraamosta löytyvät välineet niin suksilla laskemiseen kuin luomilautailuunkin. Riihivuori suosittelee kaikille kypäränkäyttöä rinteissä. Kypärä kuuluu vuokrasettiin automaattisesti. Hissiliput voi tilata mukavasti netistä. Riihivuoressa pääsee myös hiihtokouluun.

.

.