Seinäjoen Leirintäalue

Paljon uudistuksia

Seinäjoen Leirintäalue on nyt hienossa kunnossa rakennusten uusimisen jälkeen. Alueelle on myönnetty neljän tähden luokitus. Sijainnin puolesta alue sopii hyvin kaupunkimatkailuun.

.

.

.

.

Avara ja siisti alue

Seinäjoen leirintäalue sijaitsee kaupunkialueella mutta sitä ympäröi metsä kaikilta suunnilta. Länsireunaa rajaa kirkasvetinen joki.

.

.

.

Karavaanareille on alueen toisessa päässä on suuri nurmikenttä, jota rytmittää muutamat puut ja pensaat. Tilaa löytyy noin sadalle matkailuajoneuvolle. Sähköpaikkoja on 68.

.

.

.

.

Nurmikentän laidalla metsän reunassa seisoo mökkirivistö. Uusia on rakennettu ja vanhat on kaikki remontoitu. Alueen toinen pää lähempänä porttia ja toimistorakennusta on metsäisempää ja telttailijoiden suosiossa.

.

.

Koko alueella on mukavasti tilaa sekä karavaanareille että telttailijoille. Leirintäalue on harvemmin aivan täynnä paitsi kaupungin suurimpien tapahtumien aikaan, joita ovat Tangomarkkinat ja Provinssirock. Tällöin otetaan vastaan myös ennakkovarauksia, normaaliaikoina ei. Tapahtumiin järjestetään bussikuljetuksia alueelta.

.

Uusi saunarakennus ja huoltorakennus

Portin vierestä on toimistorakennus, jonka yhteydessä toimii kahvila ja terassi. Kahvilan vieressä on lasten leikkipaikka putkiliukumäkineen sekä suuri vuonna 2018 uusittu minigolfrata.

.

.

.

.

Portin puoleisessa päästä löytyy keväällä 2019 valmistunut tilaussauna, sekä kokoustilat. Saunan ja uimalaiturin välissä kulkee leirintäaluetta halkova yleinen pyöräily- ja kävelytie mutta se ei itse uimista haittaa. Nakuna saunasta ei kuitenkaan veteen kannata singahtaa. Kaupungin uimarantoja löytyy alueen läheltä kaksi, toinen joen yläjuoksulta, toinen alajuoksun suunnalta.

.

.

.

.

Uusin rakennus alueella on vuonna 2020 käyttöönotettu huoltorakennus, josta löytyvät vessat ja suihkut sekä pesutupa. Rakennuksen toisen siiven keittiötila on avara ja valoisa. Lännenpuoleinen seinä on lasia lattiasta katoon. Moderniin varustukseen kuuluu kunnolliset liedet liesituulettimineen, kahvinkeitin, mikroaaltouunit ja suuri jääkaappi ja mikä tärkeintä, paikat ovat siistit.

.

.

.

Ruokailuun on mukavat baaritiskit sekä tavallisia ruokapöytiä. Keittiön edustalla on suuri avoterassi, jossa pöytiä on lisää. Rannassa on grillikatos.

.

.

.

Lajitteluroskikset, kemssan- ja harmaavedentyhjennys  sekä vesipiste löytyvät huoltorakennuksen takaa.

.

.

.

Useita museoita

Seinäjoen Leirintäalueelta on keskustaan matkaa reilu kolme kilometriä. Se taittuu helposti polkupyörällä. Alueelta johtaa kaupungille rauhallinen reitti.

Seinäjoella on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja museoita. Heti leirintäalueen vierestä löytyy Törnävän kartano ja kesäteatteri sekä Etelä-Pohjanmaan museo useine vanhoine rakennuksineen. Keskustassa on mm. Sairaalamuseo, Suojeluskunta ja Lottamuseo sekä taidemuseoita. Alvar Aallon arkkitehtuuriin tutustuminen kannattaa aloittaa Aalto-keskuksesta jonka läheltä löytyy mm. Lakeuden Risti sekä Seinäjoen kirjasto Aalto-näyttelyineen.

.

.

.

.

.

.

.