Senses – Vierailupuutarha Ahvenanmaalla

Senses on yksityinen puutarha, joka on kasvanut harrastuksena nykyiseen asuunsa noin kymmenen vuoden uurastuksen tuloksena – ja työ jatkuu…

.

.

Puutarha herätti niin paljon yleistä kiinnostusta että se toimii nykyisin Vierailupuutarhana. Pääsymaksu alueelle on 13 €, sis. kahvia (2022). Puutarha löytyy Maarianhaminan kaakkoispuolelta Lemlannista. Matkaa sinne tulee Gröna Uddenin leirintäalueelta 18,5 km.

Vierailupuutarhan työstäminen alkoi vuonna 2012 ja sen rakentaminen ja kehittäminen jatkuu edelleen. Puutarhan pinta-ala on noin 9000 neliömetriä. Omistajapariskunta on itse suunnitellut alueen. Puutarhan graafinen ilme koostuu pensasaidoista, romanttisista kasveista ja värikkäistä kukista.

Kausi alkaa toukokuussa mahtavassa väriloistossa, kun tulppaanit, narsissit, helmililjat, keisarinliljat ym. sipulikukat puhkeavat kukkaan. Noin 100 000 kukkasipulia aukeaa kevätauringossa.

Kun kevät muuttuu kesäksi, pionin silmut paisuvat ja juhannuksen aikoihin pionin kukkien runsas kauneus ja tuoksu valtaavat puutarhan. Keskikesällä nautitaan laventelin ja ruusun hurmaavasta tuoksusta sekä erilaisten yksivuotisten ja perennakasvien kukinnasta.

.

.

.

Loppukesästä ja syksyllä hyötykasvit kypsyvät. Perennat ovat kauneimmillaan ja puutarha on täynnä hyönteisten surinaa ja perhosten siipien kahinaa. Vihreys alkaa vähitellen vaihtua syksyn rikkaisiin väreihin.

Senses, Sjögård 20, Hellestorp sjö 22610 Lemland. Puh +358 457 368 8182

.

.

.

.

.

.

.

.