Sepänniemen Lomakylä

Sepänniemen Lomakylässä majoitutaan maaseudun rauhassa kauniissa järvimaisemassa. Lähiseudulta löytyy kuitenkin paljon nähtävää.

Maalaismiljöössä

.

.

Sepänniemi sijaitsee sopivasti sivussa pääteistä. Maisema on rauhallista maalaismiljöötä. Sepänniemi onkin joskus ollut maatila Ponnenjärven rannalla lähellä Töysää. Muistona menneiltä maalaisajoilta on leirintäalueen päärakennuksen vieressä toimiva Töysä-seuran ylläpitämä kotiseutumuseo.

.

.

.

Museon päärakennus on vanha asuintalo. Pihapiiristä löytyy lisäksi kaksi aittaa, vesimylly, sauna sekä pajarakennus. Siitäkö nimi Sepänniemi. Museoalueella on lisäksi vanha kauppa sekä Töysän Sotaveteraanien rakentama korsu.

.

Sutinaa lähiseudulla

.

.

.

Ähtärin eläinpuistoon on matkaa 25 km ja Tuurin kyläkaupalle  yhdeksän kilometriä. Jos ei Kyläkaupan Onnelan vilske miellytä, on Sepänniemi hyvä vaihtoehto yöpymiseen. Onnelan matkaparkissa sähköpaikkoja on 633, Sepänniemessä kolmekymmentä.

.

Vaunupaikat nurmikolla

.

.

Caravan-paikat sijaitsevat nurmikkoisella loivalla rinteellä. Edessä aukeaa järven selkä, takana metsän rajassa Sepänkylän 12 mökkiä. Metsän reunassa seisoo myös huoltorakennus, jossa on vessat ja suihkut sekä pesula.

.

.

.

.

.

Matkailuajoneuvopaikoilla saa nauttia lähes koko päivän auringosta, joka laskee järven puolelle. Rannassa on hyvä hiekkapohjainen matala ja turvallinen uimaranta, joka on myös yleisessä käytössä.

.

.

.

Rannalta löytyy kompostoiva käymälä sekä grillilaavu. Leiriytyjien käytössä on myös soutuvene ja pelastusliivit. Kalastusvälineitäkin on lainattavissa.

.

Kolme saunaa

Uimarannan läheltä löytyy kolme erilaista löylyttelypaikkaa. Rantasaunana ja sähkösaunan lisäksi löytyy savusauna sekä palju. Saunavuorot voi varata alueelle tullessaan tai jo ennakkoon. Hinnat ovat kohtuulliset. Yleisvuorotkin tilauksesta.

.

.

.

.

Toimisto ja terassikahvio

Päärakennuksena toimii lautavuorattu hirsirakennus. Rakennuksessa on vastaanoton lisäksi kahvio, joka on avoinna aamu kahdeksasta ilta kymmeneen, viikonloppuisin tarvittaessa myöhempäänkin. Keskiolutoikeudet ovat 01.30 asti. Terassilta aukeaa järvimaisema auringonlaskun puolelle.

.

.

Kahviosta saa tilauksesta myös aamiaisen, taikka pizzoja ja muita ruoka-annoksia, myös tapahtumiin ja kokouksiin. Kahviosta voi lainata pelejä. Sepänniemen Lomakylä on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun, talvella tilauksesta.

.

.

.