SF-Caravan Leininranta

ALUEEN KUVAT: Matias Multamaa, Leininranta

Rauhallinen alue hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

SF-Caravan Kaakkois-Hämeen Leininrannasta on kasvanut reilussa kymmenessä vuodessa umpimetsästä monipuolinen ja viihtyisä caravan-alue, joka kuuluu Caravan Huiput-ketjuun.

.

.

Hyvät kulkuyhteydet

Leininranta löytyy Iitin läheltä, pari kilometriä Lahden suuntaan. Alue sijaitsee Leininselän järvenomaisessa poukamassa. Päätieltä on matkaa Leininselän rantaan vajaan kilometrin verran.

.

.

Rantaan laskevassa rinteessä on pengerrettynä 85 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Kaikille aukeaa näkymä yli vesistön.

Vieraspaikat ovat rannassa veden äärellä ja viereinen  nurmikkoalue on pyhitetty oleiluun tai vaikkapa piknikin pitämiseen.

.

.

Mökki muutti kokonaisena

Vahvalla yhteishengellä Leininranta rakennettiin umpimetsään parissa vuodessa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Veikko Vuorialho. Talkoilla on tehty kaikki mahdolliset työt alueella tähänkin asti. Omasta väestä löytyy onneksi tietoa alueen suunnitteluun, maanrakennukseen, sähkötöihin sekä muuhun talkootyöhön. Entinen Radantorppa siirrettiin Leininrantaan kokonaisena ja toimii nykyisin vapaa-ajan tilana. Sen vieressä  monipuolinen uusi aidattu lasten leikkialue.

.

.

.

Rannan huoltorakennuksessa on keittiö, vessat ja suihkut sekä vesipiste ja kemsan tyhjennyspaikka. Rannan puolella on pesuhuone ja sauna. Uimaranta on lapsille mieleinen ja matala. Se soveltuu myös sup-lautailuun, joita on kaksi vuokrattavana.

Ympäristöasioista on huolehdittu mm. aurinkopaneeleilla sekä jätekeskuksen biokompostorilla.

Kymijoki on suuri vesistö

.

.

.

Melomaan Leininrannasta pääsee 30-kilometriselle reitistölle. Kalamiehille Kymijoesta nousee mm. kuhaa, haukea ja ahvenia. Rannassa on viihtyisä grillikota ja sen vieressä kalansavustuspaikka. Alueella on myöskin kalanperkauspaikka.

.

.

Jos kalaa ei tule, löytyy kauppoja 4 kilometrin päästä Kausalan keskustasta. Paikanpäällä Leininrannassakin käy paikallisia tuotteiden myyjiä kesällä viikoittain. Tarjolla on mm. lihatuotteita, perunoita ja vihanneksia. Jäätelöautokin poikkeaa.

Leininrannassa järjestetään erilaisia tapahtumia, varsinkin kesällä. Näistä tiedotetaan yhdistyksen kotisivuilla.

.

.

.

Pieni polku metsän halki vie…

.

.

Kilometrin päässä alueelta odottaa metsän siimeksessä laavu, jossa voi paistaa makkarat ja ihastella mäen harjalta avautuvaa Kymijokea.

.

.

.

Pidempään alueella vieraileva voi poiketa Kimolan kanavalla, Hiidenvuorella, Kilkkilän kotieläintilalla ja Olga ja Tuukka Temosen kotieläinpihalla ja pizzeria Rehtorissa. Lapsiperheiden suosiossa on Tykkimäen huvipuisto Kouvolassa.

.

.

.