Skogster Museo

Hämeenlinnan keskustassa

.

.

Museo Skogster on Hämeenlinnan kaupunginmuseon päätoimipiste. Tilat Raatihuoneenkadulla avattiin kesällä 2016. Rakennus on entinen Skogsterin tavaratalo, jossa on runsaasti hienoja yksityiskohtia ja torneja.

.

.

Tämän hetken näyttelynä on OOH, URHEILU! Näyttely kertoo vuoden 1952 olympialaisista. Helsingin ohella Hämeenlinna toimi virallisena olympiakaupunkina. Hämeenlinnassa kilpailtiin olympialaisten nykyaikainen viisiottelu. Näyttely on herättänyt kiinnostusta koska vuonna 2022 olympialaisista tuli kuluneeksi 70 vuotta.

Olympia-aiheisten esineiden, kuvien ja tarinoiden lisäksi muistelemme paikallista urheiluhistoriaa laajemmin. Esillä ovat mm. lentopallo, kamppailulajit, tennis sekä hiihto.

.

.

.

Museo Skogsterin yläkerrassa on laajempi vaihtuvien näyttelyiden tila sekä Säästöpankkimuseon näyttely. Vuoden 2022–2023 päänäyttely  Svengaava 1960-luku kertoo nuorisokulttuurista 1960-luvun Hämeenlinnassa.

Museorakennuksen toiselta puolelta löytyy Skogsterin baari, jonka erikoisuutena ovat herkulliset coctailit.  Skogsterin tanssit liveorkesterien tahtiin järjestetään vuonna 2023 joka kuun viimeisenä perjantaina klo 19-22.

.

.

Skogsterin rakennuksen vierestä löytyy ruokaravintola Piparkakkutalo, musiikkipub Albertin Kellari, Nooran Viinibaari sekä mielenkiintoinen luomu- ja herkkukauppa Inkivääri.

.

.

Lähettyvillä on 1798 valmistunut kustavilaistyylinen Hämeenlinnan kirkko. Alun perin pyöreän rakennuksen esikuvana lienee ollut Rooman Parthenon-temppeli.  Kirkon vieressä on  kauppatori, josta löytyy torikahvila. Torilla on pysäköintialue.

.

.