Söderhagen Camping & Gästhem

Kaikki alkoi majatalosta

Söderhagenin caravan-alue sijaitsee Eckerön pääsaaren eteläpäässä. Muista Eckerön alueista poiketen alue on kukkulan rinteessä josta aukeaa näkymä merenlahdelle, Torpfjärdenille. Lahtea reunustavat vanhat männiköt sekä laitumet.

Merinäkymä kukkulan rinteeltä

Söderhagenin caravan-alueen sijainti kukkulan kupeella tarjoaa merinäkymää koko alueelta. Sähkötolpalla varustettua matkailuajoneuvopaikkoja on rinteessä 51.

Meren puoleiselle törmälle on sijoitettu grillikatos. Merituulten piiskaaman männyn juurelta löytyy myös ulkopöytä ja penkit. Alueen erottaa harmillisesti merestä niemen kärkeen vievä maantie, ei tosin kovin vilkasliikenteinen.

Onneksi rantaa on jäänyt tarpeeksi tilaa telttailualueelle, sekä saunalle, joka on kaikkien leiriytyjien varattavissa henkilömaksulla. Puulämmitteiseen saunaan mahtuu jopa kymmenen henkeä.

Saunarannassa on oma hiekkaranta. Yleinen hieno uimaranta löytyy pienen matkan päästä Degersandista.

Rakennuksia siirtämällä

Söderhagenin matkailualue on ollut alusta Eklundin perheen hallussa ja rakentama. Perhe osti maat vuonna 1990, jolloin alueella oli vain metsää. Ensimmäinen rakennus joka alueelle siirrettiin, toimi aiemmin Degersandin pensionaattina. Useat muutkin rakennukset siirrettiin muualta tai niihin käytettiin osia vanhoista rakennuksista. Ensimmäinen Leirintäalueen huoltorakennus toimi alunperin Maarianhaminan satamassa No Ro Rentin polkupyörä- ja venevuokraamona.

Aluksi alue kulki nimellä Eklunds övernattningar.Myöhemmin sitä alettiin kutsua Länganiksi. Majatalossa on kahden hengen huoneita vierekkäin rivitalomaisesti,  jokaisella oma sisäänkäynti. Osassa huoneita on lisänä vuodesohva kahdelle. Ateriointi järjestyy ravintolassa, grillikatoksessa tai itse kokaten. Leirintäalueen keittiössä on jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni, liesi ja sekä astioita.

Anniskeluoikeuksilla varustetussa ravintolakin löytyy. Siellä käytetään mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita ja luomutuotteita.. Jos karavaanari haluaa laiskotella, voi tilata vaunulle aamiaisen tai piknik-korin veneretkelle ja soutaa lahden punaisille rantakallioille.

Urheilukalastajia kiinnostanee runsaat meritaimen-, hauki- ja ahvensaaliit. Huonomman sään osuessa voi Söderhagenissa mennä omalle kuntosalille.

Alueen vieressä toimii kesäravintola. Täällä kannattaa maistaa Ahvenanmaanpannukakkua, jos et ole vielä sitä tehnyt.

Eckerön Storbyn nähtävyyksiin on matkaa alle kymmenen kilometriä, Eckerö Golfiin hieman yli.