Toriseva

Järvi rotkon pohjalla

.

.

Torisevan järveen rotko on vanha suomalaisten matkailukohde. Tämä kolmen rotkojärven kansallismaisema sijaitsee aivan 66-tien vierellä, muutama kilometri Virtain eteläpuolella. Järviä on kolme peräkkäin, Yläinen, Keskinen ja Alainen Toriseva.

.

.

Alaista Torisevaa kiertää luontopolku, jonka varrella on 13 rastia opastauluineen. Ne kertovat rotkojärvien lisäksi ympäröivästä luonnosta, Virtain pitkästä historiasta ja mm. karhunkaataja Martti Kitusesta.

.

.

Luontopolulle voi lähteä 66-tien varren tilavalta pysäköintialueelta, jossa on ulkovessat ja ruokailukatos. Pysäköintialueelta pääsee Torisevan kahvimajalle, joka on palvellut kulkijoita kesäaikaan jo vuodesta 1936. Tarjolla on pannukahvia ja kotileivonnaisia. Nykyisin kahvilan pihalle pääsee myös autolla. Liittymä on pysäköintialueelta hieman pohjoiseen. Luontopolun voi aloittaa yhtälailla Vankkurimänniköstä tai Lakarin leirintäalueelta.

.

.

Luontopolulla on pituutta 6,5 kilometriä. Polun varrella on nuotiopaikka jossa voi nauttia omia eväitä. Polku on merkitty puihin oranssilla värillä.

.

.