Vaihmalan Hovin Matkaparkki

Rentoutumaan ja kaunistumaan

Vaihmalan Hovi matkaparkkeineen löytyy Pirkanmaan Lempäälästä. Helsinki-Tampere moottoritieltä on matkaa muutama kilometri ja perille johdattavat selkeät opasteet.

.

.

Vaihmalan Hovi on kartanomainen rakennus jolla on pitkä historia takanaan. Paikalla oli ratsumiestila jo 1500-luvulla. Kartanomainen päärakennus rakennettiin 1914. Tila myytiin Lempäälään kunnalle ja päärakennus joka toimi Lempäälän kunnan vaivaistalona. Kauppaan kuului mm. heinäseipäät ja lehmänkytkyeet. Mahtoikohan noilla olla vaivaistalossa käyttöä.

Rakennus oli tyhjillään ja kymmenisen vuotta ja nyt Kivimäen perheyhtiön omistuksessa  Vaihmalan Hovina kohta 12 vuoden ajan.

Rakennuksessa on hyvät ravintolatilat ja laaja terassi. Tarjolla on lounasta ja a la carte-annoksia. Vaihmalan Spasta löytyy täydenpalvelun kauneushoitola.

.

.

.

.

.

Perhejuhlia ja yritystilaisuuksia

Hovissa järjestetään monenlaisia tilaisuuksia häistä yritysten kokous- ja koulutustilaisuuksiin.  Vieraat voivat yöpyä rakennusten 21:ssä huoneessa, jotka ovat kaikki erilaisia ja yksilöllisiä. Huoneilla on nimi, joka kertoo huoneen sisustuksen luonteesta tai paikan historiasta. Kun uudet huoneet valmistuvat, on niitä yhteensä 25, kertoo yrittäjä Noona Rissanen. Yläkertaan valmistuu mm. sviitti, jossa on oma sauna ja poreallas.

.

.

Vaihmalan Putiikista löytyy laadukkaita tekstiilejä ja vaatteita sekä mm. kosmetiikkaa ja lahjatavaroita.

.

.

.

Matkaparkki kartanon pihapiirissä

Karavaanari voi yöpyä vierailullaan Hovin matkaparkissa. Se löytyy pihapiiristä Voudintalon vierestä. Sähköpaikkoja on neljä. Hintaan kuuluu sähkö, suihkun käyttö, wc sekä vesipiste. Jos tila loppuu löytyy vierestä tavallista pysäköintialuetta.

.

.

.

Karavaanarit voivat myös vuokrata Vaihmalan Hovin höyry- ja infrapunasaunaa tai pulahtaa porealtaaseen. Hiidenvuolteen äärellä on komea rantasaunarakennus, jota voi myös vuokrata.

.

.

.

Kartanon pihapiirissä on päärakennuksen lisäksi edellä mainittu Voudintalo, sekä vanha piharakennus, johon ollaan avaamassa tulevaksi kesäksi vanhojen autojen näyttely. Veteraaniautojen kokoontumisia Vaihmalassa on järjestetty jo useana kesänä.

Hovin pihapiiristä pääsee suoraan laduille, jotka risteilevät viereisellä golf-kentällä. Kesällä sinne ei ole muilla kuin golffareilla asiaa, vaikkakin Vaihmalan lampolan kasvatit karkasivat joskus katsomaan onko viheriö parempi aidan toisella puolella.

.

.

Vaihmalan naapurissa toimii Lempäälän Ratsastuskoulu Ratsuniitty Oy. Käytössä on Hopoti-varauspalvelu.

.

.