Vuokatinranta

Kristillinen loma- ja kurssikeskus

Vuokatissa on kolme aluetta, joista löytyy pieni tontti karavaanarille. Vuokatinranta si­jait­see kauimpana rinteissä mutta sekin vain räväkän ki­ven­hei­ton pääs­sä.  Alueen nimestä voi päätellä että se sijaitsee järven rannalla mutta Vuokatinjärveä ei kartalta löydy. Vuokatinranta löytyy Nuasjärven rannassa.

.

.

Vuokatinranta on ympäri vuoden toimiva majoitus- ja leirikeskus. Alueella järjestetään erilaisia leirejä, kursseja ja viikonlopputapahtumia ryhmille ja yksittäisille matkailijoille. Erilaisten majoitusvaihtoehtojen lisäksi ruokalassa on tarjolla hyvää kotiruokaa.

.

Kurssit eivät edellytys yöpymiselle

Vuokatinranta järjestää luentoja sekä eri pituisia kursseja seurakunnille, kouluille ja järjestöille.

Suomen Raamattuopiston rippikoululeirit, joita järjestetään eniten kesäaikaan, ovat hyvin suosittuja. Talvella on myös runsaasti kurssitarjontaa lyhyistä luennoista useamman päivän kursseihin. Kursseihin sisältyy usein tarjouksen mukaan majoitukset ja ruokailut. Mökki- ja hotellitiloja käyttävät usein myös Vuokatinrinteiden talvisiin kilpiluihin osallistuva. Varsinkin nuoret viihtyvät paremmin kun majapaikkana on mökkimajoitus perushotellin sijaan.

.

.

Majoitustiloja käytetään tietysti paljon myös pelkkään aktiiviseen lomailuun, vaikkapa viikonlopun yli, kertoo Vuokatinrannan myyntipäällikkö Sari-Anne Vauhkonen.

.

.

Majoitusta on tarjolla mökeissä, lomahuoneistoissa sekä  vuonna 2017 valmistuneessa Rantahotellissa, jonka yhteydessä on valoisa sali kokouksiin tai monitoimitilaksi.

.

.

.

Karavaanareillekin löytyy viisi vakituista sähköpaikkaa ja näiden lisäksi sähköä järjestyy tarvittaessa muualtakin. Myös mökeistä saa sähköä matkailuajoneuvoon ja joskus on mukava yöpyä vaihteeksi mökissäkin.

.

.

Mök­ki­va­li­koi­ma on monipuolinen: Löytyy sau­na-, tak­ka-, ran­ta­mö­kkejä se­kä oma­ko­ti­ta­lo suu­rem­mal­le ryh­mäl­le. Kai­kis­sa mö­keis­sä on mi­ni­keit­tiö, tu­vas­sa TV ja oma WC se­kä suih­ku.

Lomahuoneistoissa on kah­ta eri ko­koa: 12- ja 8-vuodepaikkaisia. Varustelu on täydellinen pyykinpesukoneita myöden. Huoneistoihin kuuluulasitettu  par­ve­ke se­kä oma pi­ha-alue.

Uudessa Rantahotellissa on kahdenhengen huoneita ja kaksi tilavaa huoneistoa.

.

Ruo­ka­pal­ve­lut

.

.

Vuo­ka­ti­nran­nan pää­ra­ken­nuk­ses­sa on toimisto sekä ti­laa noin sadalle ruo­kai­li­jal­le. Oma keittiö on auki sesonkiaikoina jolloin tarjolla on buffet-aamiainen, -lounas ja –päivällinen. Ruokalasalin järven puolella on suuret ikkunat joista voi ruokaillessaan ihailla Jäätönlahden rantamaisemaa. En­nak­ko­ti­lauk­ses­ta voi­ ot­taa päi­vän lou­nas­pa­ke­tin mu­kaan­sa.

.

.

Vuokatinrannassa on kaksi tilaussaunaa. Perhesauna kustantaa 25 € ja yhteissauna 5€/hlö. Pihapiiristä löytyy myös tilava grillilaavu.

.

.

.

Aivan alueen vieressä on Jäätiönlampi, jonka rannalta löytyy kunnan ylläpitämä grillilaavu. Palveluvarustukseen kuuluvat polttopuut.

.