Vuorenmäki SFC

SF-Caravan Lahden Seutu ry on perustettu vuonna. Nimensä mukaisesti jäsenistö tulee Lahdesta ja Lahden ympäristökunnista. Jäseniä oli vuoden 2022 alkupuolella n. 1800.

Yhdistyksen alue Orimattilassa

.

.

Artjärven kylässä Vuorenmäen alueella on kesästä 2001 lähtien ollut kesäkausipaikkoja Lahden Seudun jäsenille. Pääasiallisena toimintana ovat yhdistyksen järjestämät treffit ja tapaamiset.

Vuorenmäki on omatoimialue mutta kesäaikaan viikonloppuisin alueella toimii isäntäpäivystys. Alue on tietenkin avoinna kaikille kävijöille. Kaasumyyntiä alueella ei ole.

Pellosta caravan-alueeksi

Vuorenmäen caravan-alue Villikkalanjärven rannassa on vuokrattu pitkällä sopimuksella Maatalousyhtymä Tupaselalta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Juha Hartman. Alueen on entisellä peltoalueella ja sen toisessa päässä kohoaa Vuorenmäen harju jossa kiertää pururata. Alkuvaiheessa alue oli melko paljasta avointa nurmikenttää lukuunottamatta rannan pensaita ja pieniä puita. Nyt rajalle istutetut puut ovat jo alkaneet saada mittaa. Alueen tiestö on kovapohjaista soraa. Sähköpaikat, joita on 75, ovat joko hiekalla tai nurmikolla.

.

.

Alueen sähköistys aloitettiin syksyllä 2008 upottamalla maahan satoja metrejä kaapeleita. Samalla parannettiin salaojitusta.

Keväällä 2010  asennettiin kiinteät pistorasiat. Tuolloin loppui vuorenmäkeläisten sanoin ”pimeässä taapertaminen” kun alueelle saatiin myös ulkovalaistus.

Huoltorakennuksia valmistuu

Oma sauna valmistui alueelle keväällä 2009. Ensimmäisen kerran löylyteltiin Vapputreffeillä. Yleiset saunavuorot sisältyvät yöpymismaksuun perjantaisin ja lauantaisin.

.

.

.

Saunalla on vessat ja käyttövesipiste. Saunan vierestä löytyy pienempi talousrakennus jossa keittiö ja lisää vessoja. Kemsan tyhjennys on talousrakennuksen läheisyydessä.

.

.

Alueen toisella laidalla on grillikota, joka valmistui 2011, muistaa Juha.Kodan vieressä on tilava puinen terassi, jossa mahtuu järjestämään vaikka pienet tanssit. Aikuisten grillatessa, voivat pienemmät leikkiä leikkikentällä tai ajella polkuautoilla.

.

.

.

.

Alueen läheisyydestä löytyy myös urheilukenttä johon voi mennä pelaamaan esim. jalkapalloa, pituushyppyä jne.

.

Hyvä ranta lapsille

Savipohjainen ranta on matalahko ja soveltuu hyvin lasten vesileikkeihin. Villikkalanjärveltä virtaa pieni joki Säyhteeseen ja Pyhäjärveen, eli pieni kanoottiretkikin onnistuu.

.

.

.

Yhdistyksen soutuvene on käytössä majoittujille. Kalaonnea pääsee kokeilemaan lunastamalla kalastusluvan Ravintola Bomontista. Artjärven keskustan palvelut löytyvät n. kahden kilometrin päästä alueesta.

Ohjelamallisia treffejä ja omatoimisia tapaamisia

Yhdistys järjestää aktiivisesti erilaisia treffejä ja tapaamisia. Vuoden 2022 tapahtumia: Ajotaito- ja turvallisuustreffit toukokuussa, Juhannustapaaminen, Artjärven Ärinät heinäkuussa, Pelitreffit syyskuussa ja Syystreffit lokakuussa sekä Pikkujoulut. Treffeillä ja tapaamisissa on tapahtumakohtaiset taksat. Tarkemmat tiedot yhdistyksen kotisivuilla.

.

KUVA: SF-Caravan Vuorenmäki