Bürstner Viseo i 720 G

Neljälle ympärivuotisesti

B-Viseo_01

Kapeampi Bürstner Viseo-sarja on omiaan Keski-Euroopan vanhojen pikkukaupunkien kujilla. Suomessakin kapeudesta on etua pikkukaupungeissa ja maanteillä, kun lumivallit kaventavat  teitä.

20131114_B-Viseo720-149

 

 

Leveyttä Viseolla on 220 senttiä, kun se useimmissa muissa Bürstnerin mallisarjoissa on 230 senttiä. Sisällä eron huomaa lähinnä kapeampana keskikäytävänä, mutta asumista se ei haittaa.

 

 

 

 

Kostumaton korirakenne

Bürstnerin korirakenne on jokseenkin tunteeton kosteudelle. Seinissä käytetään polyuretaanilevyä ja korin tukirakenteet ovat erittäin kovaa polyuretaania.

B-Viseo_11

Osat liimataan tiiviisti yhteen. Jos katon saumasta pääsisi joskus vettä sisään, ei se aiheuttaisi mitään vahinkoa, koska kosteus ei pääse levyjen läpi. Viseot rakennetaan Fiat Ducaton alustalle. Vakiomoottorina on 2,3-litrainen Mjet Turbodiesel, jossa on 130 hevosvoimaa. Koeajoautossa on samankokoinen mutta pirteämpi, 148-hevosvoimainen versio. Viseoon kulku on helppoa. Ovi on 62 cm leveä ja porras on sähkötoiminen.

Toimiva peruspohjaratkaisu

001+92_GB_14_Titel_rz_NEU

Viseo i720:ssä on Perässä on makuuhuone, jossa parivuode pitkittäin keskellä. Vuoteen alla on tilava takatalli. Viseolla on myös malli, jossa takana on L-sohvaryhmä. Pöytä alaslaskemalla saadaan L-sohvasta nopeasti tilava vuode. Tämä malli ei ole kuitenkaan juuri kiinnostanut suomalaisia. Takana pitää olla valmis peti.

B-Viseo_02b

Viseon keskellä on keittiö ja vessa, edessä oloryhmä viidelle. Ohjaamon katossa on alaslaskettava makuuparvi kahdelle. Keskellä autoa on oikealla keittiö ja vasemmalla wc-suihkutila.

B-Viseo_05

Sisustan muotoilu on geometrisen tyylikästä, jota korostaa kaapin ovien reunoja kiertävät valonauhat. Koeajomallin istuimissa on luonnonvalkoista ja ruskeaa, kestävää keinomokkaa. Selkänojissa on erilliset tyynyt jotka kiinnitetään vetoketjuilla ja ne ovat helposti vaihdettavissa toisen värisiin.

Takatalliin mahtuu tavaraa

B-Viseo_12

Takatalli on melko tilava. Sinne on luukku oikealla sivuilla. Takatallin mitat ovat 207 x 115 senttiä. Korkeutta on 105 cm. Talli on toisesta päästä kaasupullokaapin vuoksi hieman kapeampi, 75-senttinen. Takatalliin on pääsy myös sisältä. Vuoteen sälepohja nousee ylös kaasujousen avustamana. Märät monot voi sujauttaa päivän päätteeksi ulkoluukusta lämpimään takatalliin kuivumaan ja ottaa ne aamulla kuivana käyttöön sisäkautta.

Monipuolinen ja tehokas lämmitys

B-Viseo_13

Viseon koeajomalli on varustettu kovaan talveen kuuden kilowatin Truma Combi e-lämmittimellä. Kaasun lisäksi lämmittimessä on sähkövastukset. Kun keskuslämmityksen lisäksi on sähköinen lattialämmitys, tarkenee autossa varmasti.

Moderni sisävalaistus säästää sähköä

Sähköä riittää pidemmäksikin aikaa ilman latausta. Asumista varten autossa on kaksi 90 ampeeritunnin akkua. Kaikki valaisimet ovat virtapihejä led-lamppuja.

B-Viseo_02a

Keittiö on kompakti

B-Viseo_06

Viseon kompaktissa keittiössä on kokille on hyvin lattiatilaa, mutta 57 senttiä leveällä käytävällä ei mahdu ohittamaan. Tiskipöydässä on lasikannella suljettava kolmiliekkinen Dometicin kaasuliesi ja kannella peitettävä tiskiallas. Tiskialtaan kansi toimii myös leikkuulautana ja tarjottimena. Kannet ovat tarpeen pienellä tiskipöydällä. Niillä saa työskentelytasoa lisää sen mukaan keitetäänkö vai tiskataanko.

Olohuoneen pöytä on tilava

B-Viseo_07b

 

Istuinryhmässä on hyvin yleinen pohjaratkaisu: kahdenistuttava sohva oikealla, vasemmalla istuin yhdelle ja edessä kääntyvät ohjaamon istuimet.  Vaikka pöytä on suuri, on kulku ohjaamoon helppoa.

B-Viseo_07a

Jatkettuna pöydän ääreen mahtuu hyvin viisi henkeä aterioimaan.

Oma makuuhuone vanhemmille

B-Viseo_03

Makuuhuoneessa perässä on parivuode keskellä pitkittäin, ns. saarekevuode. Takatallin vuoksi vuode on korkeammalla. Vuoteeseen on kuitenkin helppo kulkea kun ympäröivä lattia on korotettu.

B-Viseo_04

Parivuode on jatkettava. Pääty vedetään ulos ja väliin laitetaan pätkä patjaa. Päivällä lyhennetty sänky helpottaa takanaliikkumista.

B-Viseo_08a

Toinen makuupaikka löytyy ohjaamon yläpuolelta. Alaslaskettavaan parivuoteeseen mahtuu hyvin kaksi aikuistakin.

B-Viseo_08b

Vuoteen ollessa alaasennossa, voi sohvaa ja pöytää kuitenkin käyttää.

WC on pieni mutta tilava

B-Viseo_10

Oikeastaan vessatila on kaksi eri huonetta. Suihkukäytössä peiliseinä pesualtaineen käännetään kokonaisuudessa wc-istuimen päälle. Takaa löytyy suihkukahva ja tila muuttuu suihkuhuoneeksi.

B-Viseo_14

Koeajo-Viseon 148-hevosvoimainen moottori on mukava menopeli. Sata kilometriä tunnissa taittuu mukavasti ja suhteellisen äänettömästi. Maltillisella kahdeksankympin ajolla päästään helposti alle yhdeksän litran kulutukseen sadalla kilometrillä.    

Kaksi kolme tai neljä henkeä

B-Viseo_01

Bürstner Viseo i 720 G sopii mainiosti niin pariskunnalle, kaksilapsiselle perheelle, kuin neljälle aikuiselle. Edessä kaappitilaa on hieman niukasti mutta suuri takatalli auttaa asiaa.

B-Viseo_015Bürstner Viseo i 720 G. Pituus 725cm, l, leveys 220 cm, korkeus 285 cm, kokonaismassa 3500 kg, omamassa 3030 kg.

Koeajo on julkaistu kokonaisuudessaan Caravan-lehden numerossa 1/2014

Yksi kommentti artikkeliin ”Bürstner Viseo i 720 G

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s