Carthago Tourer Sport I 148

20150220_C-Tourer-110

Carthagon on tullut tunnetuksi suurista ja matkailuautomalleistaan. Pienempiäkin autoja mallistossa on. Koeajamamme auto on uuttaa kevyempää Tourer-mallisarjaa.

C-Tourer-05

Carthago Tourer Sport I 148 on keveydestään huolimatta jämerää tekoa. Tukeva alusta sallisi kokonaismassan noston 4250 kiloon mutta tällöin tarvitaan myös tukevampi ajokortti. Vakiona Tourer Sportissa on AL-KOn 35 light –runko.

tourer_s_148_pohja

Tourer-mallistossa on kymmenen erilaista pohjaratkaisua, jotka kaikki soveltuvat hyvin kaksilapsiselle perheelle. Koeajomallissa on erilliset vuoteet takana pitkittäin. Ohjaamon katossa on alaslaskettava parvi kahdelle. Tarvittaessa pöytäryhmästä saa lisävarusteilla vielä viidennen vuoteen.

Hyvä muotoilu

C-Tourer-07

Carthago Tourerin keula on kohtuullisen onnistuneesti muotoiltu. Pienet pyöreät ajovalot ja päivävalorivistö antavat keulalle modernin ilmeen.

C-Tourer-02

Välipohjasta johtuen autolla on korkeutta 294 senttiä mutta voimakkaasti pyöristetyt katon ja seinän kulmat madaltaa autoa. Pyöreä kattokulma myös jäykistää korin rakennetta.

C-Tourer-06

Keula, perä ja katto sekä pohjalevyn ylä- ja alapuoli ovat lasikuitua. Korin rakenteissa ei käytetä puuta. Seinissä on alumiinilevy myös sisäpuolella tasaamassa ja varaamassa lämpöä. Katon reunoissa on kattolistat esim. taakkatelineiden kiinnittämiseen. Listat toimivat myös sadevesikouruina. Vesi ei valu alas sivuseiniä pitkin.

Runsaat säilytystilat, kolme vaatekaappia

C-Tourer-20b

Koeajoauton sisustuksessa vuorottelee lämpimän punaruskea puu ja luonnonvalkoiset pinnat. Ovissa ja väliseinissä on kaarevia pintoja. Keittiön alakaappien ovet ovat kokonaan luonnonvalkoiset. Tämä antaa keittiökäytävälle mukavasti valoisuutta.

C-Tourer-10

Suurella lämpimällä takatallilla on kokoa 125/140 x 220 senttiä ja korkeutta 118 senttiä. Oikealla sivulla on suuri ovi kooltaan 104 x 114 senttiä. Vasemmanpuoleisen luukun koko on 50 x 64 senttiä. Tallin kantavuus on 250 kiloa. Tallin lattiassa on kiinnityskiskot kuormalle.

Lattian välipohja tasaa lämpöä

C-Tourer-20aLämmittimenä Tourerissa on Truma Combi 6 ilmakeskuslämmitin. Kaasun lisäksi lämmittin toimii sähköllä. Lämmityslaitteen pannu on edessä sivuistuimen alla, eikä makuuhuoneessa kohisemassa. Lämpöä tasaa ja varastoi 170 millin korkuinen lämmitettävä välipohja.

20150220_C-Tourer-141

Trumaticin uudessa säätimessä valitaan haluttu lämpötila asteina. Termostaatti toimii tasaisesti ja pitää valitun lämpötilan.

C-Tourer-13

Auton sisätilat ovat valoisat. Ikkunoita ja kattoikkunoita on kaikissa tiloissa. Valaisimia on todella runsaasti. Katoon ja yläkaappien alle on upotettu yhteensä 30 led-spottia.

20150220_C-Tourer-118

Makuuhuoneessa on lukuvalot taipuisien varsien päässä. Parvella, takatallissa ja vaatekaapeissa on omat valaisimensa.

C-Tourer-31

Lisäksi kaikissa tiloissa on ylhäällä epäsuoraa hämyvaloa antavia led-nauhoja.

Keittiössä on tilaa

C-Tourer-21

Keittiössä on 3-liekinen piezolla sytytettävä kaasuliesi. Kaksiosainen kansi toimii monipuolisesti työtasona. Kansi voidaan avata yhdelle, kahdelle tai kolmelle polttimelle. Myös tiskialtaan kansi on kaksiosainen. Jääkaappina on 160-litrainen Dometic, jossa on erillinen pakastinkaappi. .

C-Tourer-22

Tiskipöydässä on isot vetolaatikot, paljon kappeja kätevämmät. Alimmaisessa laatikossa on roskis.

Illanistujaiset jopa kuudelle

C-Tourer-33

Istuinryhmässä on pöydän ympärillä L-sohva, yhden hengen istuin oikealla seinustalla ja ohjaamossa ympärikääntyvät istuimet. L-sohvalle mahtuu kolmekin, kaksi mukavasti. Verhoiluvaihtoehtoja on 11, myös nahka.

C-Tourer-31

C-Tourer-61

Taulu-TV:lle on ylösnouseva teline oikean seinustan istuimen selkänojan takana.

Omat makuutilat vanhemmille ja lapsille

C-Tourer-41

Makuuhuoneessa on erilliset vuoteet pitkittäin. Korkean takatallin päällä oleviin vuoteisiin noustaan helposti kahdella leveällä porrasaskelmalla. Vuoteissa on tuulettuvat sälepohjat.

C-Tourer-42

 

 

Vuoteiden väliin saadaan lisävuode ulosvedettävällä lisälevyllä. Tällöin petiin noustaan pieniä tikkaita, jotka liukuvat esiin lisälevyn mukana.

 

 

 

 

 

 

 

 

C-Tourer-43

 

 

 

Vuoteen alla vasemmalla sivulla oleva henkarikaappi on helppokäyttöinen, kun myös katto eli sängyn pohjalevy aukeaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

C-Tourer-45

Toinen makuutila on ohjaamon katossa. Kun pilotti-istuinten selkänojat taittaa alas, saadaan parvivuode laskettua kevyesti alas.

C-Tourer-46

Olohuoneen pöytää ja sohvia voi edelleen käyttää, vaikka vuode on laskettu ala-asentoon. Sohvasta ja sohvapöydästä saadaan lisävarusteella tehtyä lisävuode eli Tourerissa yöpyy tarvittaessa jopa kuusi henkeä.

Tilaasäästävä suihku

C-Tourer-51

Nykyisin tuntuu olevan suuntaus jättää erillinen suihkutila pois ja säästää tilaa asumiselle. Useimmissa Tourerissakin suihku on osa wc-tilaa. Suihkun läpinäkyvä seinä on puoliympyrä, joka pyörähtää ympäri ja muodostaa kaarevan muovioven kanssa pyöreän suihkukopin.

C-Tourer-52

Pesuallas on seinänpituinen tyylikäs kokonaisuus. Koko seinän täyttää suuri peili. Sivuseinällä kaapinovessa on toinen peili.

Ajomukavuutta

C-Tourer-02

Näkyvyys ohjaamosta on hyvä. Peilit ovat sivuikkunoiden alareunassa eivätkä estä näkemistä sivuille. Integroidussa keulassa tuulilasi on aivan keulassa. Kojelaudan hylly on pitkä mutta kallistettu voimakkaasti alaspäin. Keulan etäisyyden arviointi on helpompaa kuin tavallisessa Ducaton ohjaamossa.

C-Tourer-11

Peruttaminenkin on helppoa. Autossa on Waecon peruutuskamera suurella näytöllä ja kahdella kameralla. Toinen näyttää ajonaikana suoraan taakse. Alas peräosaa näyttävä kamera kytkeytyy päälle, kun vaihdetaan peruutusvaihteelle. Näytössä näkyy ruudukko joka helpottaa etäisyyden arviointia. Lähes seitsemän ja puolimetrisessä autossa perutuskamera on paikallaan.

Tourer Sportissa on helppo automaattivaihtaja, joka vaihtaa itsestään tai painelemalla vaihdevipua eteen tai taakse. Moottorina on tehokkaampi vaihtoehto 2,3-litraisesta 150 MultiJet-moottorista. Hevosvoimia on 148 kun perusmallissa on 130 hv. Tehokkaampi versio on paikallaan tämän kokoisessa autossa. 4150 euron lisähintaan saisi 3-litraisen 177 hevosvoimaisen moottorin.

Perheauto kesään ja talveen

C-Tourer-03

Catrhago Tourer Sport I 148 sopii perheelle ympärivuotiseen käyttöön. Auto sopii paljon liikkuvalle mutta avarat tolat toimivat hyvin myös talviasumisessa. Erillisvuoteissa nukkuu mukavasti. Parvi on helppokäyttöinen ja olotilan sohva ja on käytettävissä vaikka parvi on alhaalla. Carthago Tourer Sport I 148 ei ole auto halvimmasta päästä mutta reilulla sadallatuhannella saa laatua ja hyviä ominaisuuksia.

Koeajo tehtiin helmikuussa Muuramen Riihivuoreen.

20150220_C-Tourer-160

20150220_C-Tourer-145

20150221_Riihiv-151

Catrhago Tourer Sport I 148

Moottori 2,3 JTD, 148 hv, 350 Nm/1500 kpm,

Kokonaismassa 3500 kg, korotettavissa 3650/4250 kg

Omamassa ajovalmiina 3095 kg

Kokonaiskorkeus 294 cm, kokonaisleveys 227 cm, kokonaispituus 739 cm

Perusmallin hinta 98 100,-. Koeajomalli lisävarustein 101 230,- + tk. 950,-

Jyväs-Caravan Oy, Jyväskylä

Koeajo on julkaistu koknaisuudessaan Carvan-lehden numerossa 3/2015
20150221_Riihiv-164
C-Tourer-08 

Yksi kommentti artikkeliin ”Carthago Tourer Sport I 148

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s