La Strada Avanti EB

Peltikuorisella pakkaseen

La Strada Avanti EB

LaStradaAvantiEB_kanteen

Saksalaisella La Stradalla on pitkä kokemus peltikuoristen medium-koon matkailuautojen valmistuksessa. Vuosi 2015 on jo 29. tuotantovuosi. La Strada on huolellisten rakenteidensa, oivaltavien ratkaisujen ja toimivien yksityiskohtien vuoksi hyvässä maineessa Euroopassa. Laatu näkyy toki myös hinnassa.

20140223_LaStradaAvanti-139La Strada Avanti EB:ssä on paljon asumismukavuutta ja tavaroiden säilytystä parantavia yksityiskohtia. Tästä esimerkkinä Avantin yksinkertainen mutta toimiva ratkaisu: Vessan ovi on kaksiosainen ja aukeaa sisäänpäin, eikä ulos keittiöön. Tai tiskipöydän alta ulosvedettävä säilytyslaatikko, jonka kansi toimii kesällä ulkopöytänä.

LS_AvantiEB_10

Avanti EB on rakennettu korkeahyttisen Fiat Ducato Maxin alustalle. Autossa on 2,3-litrainen 148-hevosvoimainen turbokone ja meno on todella vaivatonta.

 Isompi peltikuorinen

Avantissa on asuinosan ovea vastapäätä pöytä, jonka ympärillä on kahdenistuttava sohva takana ja edessä kääntyvät pilotti-istuimet. Pöytä voidaan laskea alas  vuodetasoksi. Keskellä oikealla osittain liukuoven kohdalla on tiskipöytä liesineen. Vasemmalla on kohtuullisen tilava WC. Perässä on pituutta niin paljon, että autoon mahtuu erilliset vuoteet pitkittäin.

AvantiEB_pohja

Monipuolisesti säilytystiloja

LS_AvantiEB_09

Ducaton peräovien takana vuoteen alla on tilava 184 sentin levyinen takatalli. Syvyyttä on 70 senttiä ja korkeutta 86 cm. Tallin perällä on kaappi kahdelle 11 kilon kaasupullolle sekä toinen akulle. Jos tavaraa on paljon, joudutaan kaasupulloa vaihtaessa osa tavaroista siirtämään muualle. Ja kaasupullohan tyhjenee perimätiedon mukaan aina noin kolmen aikaan aamuyöstä.

Kaksoispohja ja tehokas lämmitin

La Strada Avanti EB on ajateltu myös talvikäyttöön. Auton lämmitetty kaksoispohja ja tehokas kuuden kilowatin Truma Combi 6E lämmitin takaavat mukavat olot pakkasellakin.

LS_AvantiEB_11Lämmittimen säädin on vuoteen jalkapäässä. Jätevesitankki on eristetty ja varustettu lämmittimellä. Lämpösuuttimia on riittävästi. Yksi niistä puhaltaa lämpöä liukuovelle, joka on peltikuorisissa autoissa hieman kylmänarka paikka.

LS_AvantiEB_12 Keittiössä tarpeellinen lisätaso

LS_AvantiEB_06

Keittiön tiskipöydässä on kaasuliesi ja pesuallas samaa kokonaisuutta. Tiskipöydän päässä on reilunkokoinen ylöskäännettävä työtaso.

LS_AvantiEB_05

Tiskipöydässä on viisi vetolaatikkoa, jääkaapin alla on kuudes. Vetolaatikot ovat alakaappeja mukavampikäyttöiset. Ei tarvitse kyykistellä lattialle. Oikeanpuoleisessa ylälaatikossa on muovilokerikko aterimille. Vasemmassa on kannellinen roskis. Dometicin jääkaappi on tiskipöydän ja makuutilan välisessä kaappitilassa. Jääkaappi on 80-litrainen, sisältäen pakastelokeron. Jääkaapin päällä olisi hyvä paikka taulu TV:n telineelle, joka kääntyy olotilaan tai makutilaa.

20140223_LaStradaAvanti-117

Sohvassa kallistettava selkänoja

LS_AvantiEB_02

Istuinryhmän kalusteet on verhoiltu vaaleanruskealla kestävällä keinomokalla.Seinät on verhoiltu vaalealla kankaalla, jonka alla on pehmeä lämpöeristys. Istuinryhmä on valoisa. Molemmilla sivuseinillä on suuret ikkunat. Katossa on suuri avattava kattoikkuna. Istuinryhmän pöytä mukavan kokoinen ja siinä mahtuu neljä henkeä hyvin aterioimaan. Kahdenistuttavan sohvan istuinosa liukuu eteenpäin, jolloin selkänoja kallistuu mukavampaan asentoon matkustuksen ajaksi.

LS_AvantiEB_03

Mukavat erillisvuoteet

LS_AvantiEB_07

Avanti EB:n maakuutilat ovat pakettiautoon rakennetuksi tilavat. Takana on erillisvuoteet pitkittäin. Takimmainen osa on yhtenäistä mutta jalkapään keskellä on käytävä. Pääpuolen yhtenäinen alusta kääntyy pystyyn, jos perän tavaratilaan tarvitaan lisää korkeutta. Erillisvuoteet voi myös yhdistää välilevyllä ja patjalla. Makuuhuoneessa on paljon yläkaappeja kaksi kummallakin sivulla ja kaksi takaseinällä. Vuoteen alla on vaatekaapit. 80 x 160-senttisen lisämakuupaikan saa rakennettua eteen istuinryhmästä.

 Vessan pariovi säästää tilaa

20140223_LaStradaAvanti-122

Vessan ovi on kaksiosainen ja aukeaa sisäänpäin, kiinni vessan seiniin. Koko käytävän puoleinen seinä on siis ovea. WC on harvinaisen avara peltikuoriseen autoon. Avaruutta lisäävät vaaleat pinnat sekä ikkuna ja kirkas kattoluukku. Säilytystilana vessassa on suurehko yläkaappi.

LS_AvantiEB_08

Avantissa suihkuteltaessa vedetään suojaksi verho, jonka kisko kiertää katossa koko tilan. Vessan seinät ovat suurimmaksi osaksi muovia, eivät roiskeista säikähdä. Suihkualtaassa on kaksi tyhjennysventtiiliä varmistamassa tyhjentymisen kallellaankin.

Kilometrinnielijä

Fiat Ducaton tehokkaampi moottori valitaan yhä useammin matkailuautoon. Koeajoauton 148-hevosvoimainen moottori on sitkeä ja vääntävällä moottorilla on helppo lähteä liikkeelle. Ylämäkeen lähtöä helpottaa talvikelillä luistonesto ja mäkilähtöavustin.

LS_AvantiEB_13

Suurella moottorilla matka taittuu ripeästi ja meteli jää alhaiseksi kun ei tarvitse huudattaa konetta. Vaihteisto on manuaalinen 6 + 1-vaihteinen. Uuden Ducaton alusta on aavistuksen kovahko, mutta sitä kautta myös jämpti.

LS_AvantiEB_01

Pariskunnalle ympärivuotiseenkin käyttöön

La Strada Avanti EB on tehty pariskunnalle, joka ajaa pitkiäkin matkoja. Mukaan mahtuu satunnaisesti vaikkapa yksi lastenlapsi. Pakettiautoon rakennettu matkaaja on kapeampi ja sopii siksi hyvin pikkukyliin ja syrjäteille. Pitkässä ja korkeassa mallissa on kuitenkin tilaa mukavaan asumiseen. Kaksoispohjan ansiosta talviasuminenkin on miellyttävää ja talvivarusteet suksineen mahtuvat helposti mukaan.

20140223_LaStradaAvanti-138

Koeajo on julkaistu kokonaisuudessan Caravan-lehden numerossa 3/2014.

Yksi kommentti artikkeliin ”La Strada Avanti EB

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s