Melontaa Mylly-Mäkelässä

Vesijako

Mylly-Mäkelä sijaitsee Myllyjärven rannalla, joka kuluu laajaan Vesijaon vesistöön. Vesistöllä on 75 kilometrin pituinen melontareitti.

140913_MylziMelonta-1093

Yksi sen maihinnousupaikoista on Mylly-Mäkelän rannassa, koska caravan-alueen vierellä virtaava Kaukelankoski on laskukelvoton, eli matala ja kivikkoinen.

Tässä Suomen melonta- ja soutuliitto ry:n selostus reitistä:

Bifurkaatio melontareitti, Padasjoki

Kohderyhmä: aloittelijat, harrastajat, kokeneet Sijainti: Päijät-Häme Pituus: 75 km

Reitti alkaa Padasjoen Laivarannasta ja päätyy samaan paikkaan. Ensin melotaan Päijännettä josta siirrytään Lummenteelle. Tämän jälkeen Vehkajokea pitkin Vehkajärvelle ja siitä Kasiniemen kautta Vesijaolle. Vesijaon rannalla yöpymismahdollisuus Lomasataman mökeissä. Reitti jatkuu pieniä järviä ja välijokia pitkin takaisin Päijänteelle. Reitistä on kartta ja reittiselostus Padasjoen ladun Vesiretkeilykartassa, mittakaava 1:50000, jota saa mm. Laivarannan kahviosta. Reitin pystyy melomaan jopa aloittelijakin; koskia ei ole, virtaavia vesiä kylläkin löytyy. Laatija: Matti Rahko/11.04.2001

2013_06_21_Jussi-101

Vesijaon Salmentaustanjärveä.

Reittiohjeissa aloitus- ja päätöspisteeksi ilmoitetaan Padasjoen satama mutta matkan voi aloittaa tietysti mistä vain. Mylly-Mäkelä on hyvä lähtöpaikka sekä yöpymispaikka. Mylly-Mäkelän pirtin lähellä onkin telttaillut melojia muutamaan otteeseen.

140913_MylziMelonta-1036Mylly-Mäkelästä voi tehdä myös mukavia päiväretkiä vastavirtaan kahden pikkujoen ja -järven kautta Vesiajaon suurelle selälle  tai läheisestä Miestämänjärvestyä myötävirtaan, Päijänteen suuntaan.

2013_06_21_Jussi-122

Vesijaolta Tohtainlammiin laskeva Sumperinjoki alittaa tien siltarummun kautta. Sumperinjoki on matalanveden aikaan kivikkoinen ja joskus läpimelomaton.

140913_MylziMelonta-1054

Tohtainlammin ja Myllyjärven välillä on kaunis Välijoki, jossa riittää vettä läpi kesän.

MELONTA 2014

MELONTA 2015

Yksi kommentti artikkeliin ”Melontaa Mylly-Mäkelässä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s