Pössl Roadcruiser Revolution

Muuntuu moneksi

PosslRCRev_02

Peltikoristen autojen suosio on kasvanut jatkuvasti Euroopassa. Pienempikokoinen auto on helppo käsiteltävä kapeilla maanteillä ja pikkukylissä. Saksalanen Pössl on rakentanut peltikorisia retkeilyautoja jo vuodesta 1989 eli yli 25 vuotta.

Monikäyttöauto

PossRRRevo_pohja

Koeajettu Pössl Roadcruiser Revolution on rakennettu Fiat Ducato Maxin koriin. Turbodiesel-moottori on 2,3-litrainen ja tehoa on 150 hevosvoimaa. Revolution-version erikoisuus on takatilan vuoderatkaisu. Parivuoteita on kahdessa kerroksessa. Auto sopii lisäkerrosvuoteen kanssa nelihenkiselle perheelle.

20141008_PosslRevo-111Myös tavarankuljetukseen Pössl venyy hyvin. Tavaratilan etuseinä on irrotettavissa, jolloin kyytiin mahtuu tilapäisesti pitkääkin tavaraa. Auto toimiikin hyvin myös yhdistettynä työ- ja loma-autona.

Hyväksihavaittua perustekniikkaa

Lämmityslaitteena Pösslissä on Truma Combi 4, jonka neljän kilowatin teho riittää pakkasellakin. Koeajoyönä oli -15 astetta eikä lämmitin ollut läheskään täysillä. Lämpösuuttimia on riittävästi ja lämpö jakautuu tasaisesti.

PosslRCRev_21

Eristevahvuus on seinillä 10 – 20 mm paikasta riippuen. Katossa eristettä on 20 mm. Lattiassa on eristettä 15 milliä ja lisäksi paksu puulevy.

20141008_PosslRevo-114

 

 

Asuinosan liukuovessa on uutuutena ns. softlock-lisävaruste. Ovea ei tarvitse paiskata kiinni vaan se vedettään kiinni kevyesti ja ovi sulkeutuu pehmeästi itsekseen. Kaikki ovet lukkiutuvat samalla kaukosäätimellä.

Kompakti keittiö lisätasolla

20141008_PosslRevo-127

Tiskipöydässä oikealla on teräksinen pesuallas ja vasemmalla Dometicin kaksiliekkinen kaasuliesi. Työtasoa saadaan lisää tiskin päästä ylöskäännettävällä aputasolla. Pituutta tiskillä on tällöin 150 senttiä ja leveyttä 40 – 50 cm. Dometicin 80-litrainen jääkaappi on keittiön peräpuolella. Kaapissa on viiden litran pakastelokero.

PosslRCRev_15

Olotilaa neljälle

PosslRCRev_16

Istuinryhmän pöytä on riittävän kokoinen neljälle. Kiinteän pöydän koko on 55 x 90 senttiä. Pöydän päädystä kääntyy lisäksi noin 25 senttiä lisää tilaa. Pöydän pinta on iskunkestävää muovia.

PosslRCRev_17Pöytäryhmästä saa yhden lisävuoteen laskemalla pöytä alas ja lisäämällä siihen erillinen jatkolevy.

20141008_PosslRevo-130

 

 

Kattoikkuna tuo hyvin valoa olotilaan. Auton katto keulassa on melko pysty mutta sen ansiosta eteen ylös mahtuu suuri kaappi.

Muuntuvat makuutilat

PosslRCRev_07

Makuuhuoneessa on vakiovarusteena koko auton levyinen parivuode pitkittäin.

PosslRCRev_22

 

 

 

Vakiovuodetta nostetaan ja lasketaan sähköisesti tarpeen mukaan.

PosslRCRev_06

Vuoteen alla on tavaratila, jossa oikealla sivulla vesisäiliö ja vasemmalla kaksi kaappia ja kaasupullokaappi. Kun sänky on nostettu maksimikorkeudelle on tallilla korkeutta puolitoistametriä.

PosslRCRev_05

Alempi vuode on lisävaruste ja se asetetaan kolmen irrotettavan poikkituen varaan.

PosslRCRev_08

Kekseliäs kemssa kaapissa

PosslRCRev_09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vessa- ja suihkutila on kekseliäs tilankäytön suhteen. Kemiallisen vessan istuin ja pesuallas ovat pienessä komerossa alumiinisen rullaliukuoven takana. Näin ne eivät vie tilaa kuin puoli neliömetriä, silloin kun eivät ole käytössä. Suihkuallas on keskellä auton käytävää puukannen alla.

PosslRCRev_11Kun vessa tarvitaan vedetään rulo-ovet eteen ja taakse. Näin on käytössä tilava vessa. Kun tarvitaan suihkua, nostetaan puinen kansi pois lattialta.

20141008_PosslRevo-125Helppo ajettava

PosslRCRev_30y

Pössl on mukava ja tasapainoinen ajettava. Koeajoauton automaattivaihteisto on helppokäyttöinen ja liikkeellelähtö on vaivatonta. Vaihteita on viisi. Kone vaihtaa automaattisesti kierrosluvun mukaan tai manuaalisesti painaltamalla vaihdevipua eteen tai taakse.

Nexxo690_18

Uuden Ducaton kojelauta ja hallintalaitteet ovat jotakuinkin samat kuin edeltäjässä. Mittariston ajotietokone on hieman eri näköinen ja vakionopeussäätimen vipu on hieman muuttunut. Korotettua Ducatoa ei voi kauniiksi haukkua mutta ihan menevän ja tehokkaan näköinen se on. 2,3-litraisella ja 150 hevosvoimaisella turbodieselillä matka taittuu ripeästi.

PosslRCRev_30x20141008_PosslRevo-105Pössl Roadcruiser Revolutionin koeajo on julkaistu laajempana Carava-lehdessä no 1 / 2015.

Yksi kommentti artikkeliin ”Pössl Roadcruiser Revolution

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s