Rovaniemi

Lapin pääkaupunki on melko moderni kylä johtuen Lapin sodasta. Vanhaa jäi jäljelle niukasti mutta uutta katsottavaa sen sijaan löytyy.

Arktikum ja Lapin Maakuntamuseo

Arktikum-talolla pitää Rovaniemen suunnalla liikkuvan vähintään ehtiä. Moderni rakennus on osittain upotettuna Ounasjoen rantapenkereeseen. Arktikum-talossa toimii Lapin maakuntamuseo, jonka perusnäyttely Pohjoiset keinot esittelee pohjoisen ihmisen ja luonnon selviytymistarinaa Rovaniemellä, Peräpohjolassa ja Ylä-Lapissa. Uudistunut perusnäyttely Suomi Jäämeren rannalla kertoo Petsamon 1920-1940 historiasta.

Jos lapin maakuntamuseon näyttelyt ovat lähempänä perinteistä museota, joskin hienosti toteutettuna, on Arktisen keskuksen näyttely modernimpi sisältäen runsaasti multimedialaitteita ja muuta tekniikkaa. Keskuksen näyttely Muuttuva Arktis kertoo arktisten alueiden olosuhteita ja kulttuureista sekä tieteellisestä tutkimustyöstä. Polar Opposites on videoesitys Lapin vuodenaikojen vaihtelusta. Arktikumissa on myös tila vaihtuville taidenäyttelyille, museokauppa sekä ravintola.

Puisevaa asiaa Pilkkeessä

Arktikumin vieressä on komea puurakennus, jossa toimii tiedekeskus Pilke. Sen näyttely kertoo pohjoisen metsistä ja jokapäiväisestä yhteydestämme metsään ja puuhun. Näyttelyssä pääsee kokeilemaan mm. metsäkonesimulaattoria. Pilke tarjoaa myös monipuolista tietoa pohjoisen retkikohteista. Pilke Shoppiin on valittu suomalaiseen metsään liittyviä tuotteita pilke silmäkulmassa. Monipuolisesta myymälästä saa myös kalastus- ja metsästyslupia.

Joulupukin Pajakylä

E 75-tiellä eli Rovaniemi-Sodankylä reitillä ajeleva osuu väkisinkin Joulupukin Pajakylälle. Keskustasta tulee sinne matkaa kymmenisen kilometriä.

Uutuutena talvisessa Pajakylässä talvella 2018-19 on Moomin Snowcastle, 10 000 neliömetrin laajuinen linna täynnä lumi- ja jääveistoksia.

Napapiirin retkeilyalue

Mukava luontokohde 23 kilometrin päässä Rovaniemeltä on Napapiirin retkeilyalue ja Vaattunkikönngäs. Koskien keskellä saaressa on erinomainen laavu grillaamiseen. Retkeilyalueen parkkipaikalla on ilmainen matkaparkki. Tosin mukaavuuksina on vain ulkohuussit.

Auttiköngäs

70 kilometriä Posion suuntaan löytyy myös hieno retkikohde, Auttiköngäs. Kahvila on auki vain kesäaikaan. Läheltä löytyy karavaanarin majapaikaksi ympärivuotinen Wanha Autti Camping.

Lisää matkailutietoa: https://www.visitrovaniemi.fi/fi/

Caravan-alueita Rovaniemellä

Ibed City Hostelli

Ounaskoski Camping

Santa Sport MP

 

Caravan-alueita lähiseudulla

Korvala

Kemijärvi Camping

Kätkävaaran Luontokeskus

Käyrämön Keidas MP

Lamminrannan leiri- ja lomakylä

Matakatupa Camping

Mellajärvi SFC

Ryynäsenniemi SFC

Wanha Autti Camping

Sonkamökit

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s