Vaikla Forell Caravan

Itä-Viron uusi caravan-alue Vaikla Forell

20120809_B-Vaikla_ (1096)

Uusi caravan-alue, Vaiklan Lomakeskus sijaitsee Eestin koillisalueella, Itä-Vironmaalla, noin 200 kilometriä Tallinnasta kaakkoon. Paikan löytää helposti. Suurin osa matkaa tehdään pääteillä ja perille on hyvät opasteet.

20120809_B-Vaikla_ (1105)

Kymmenisen vuotta sitten Aleksander Dubrov rakensi Vaiklan kylään maidensa läpi kulkevan pikkujoen varteen lohialtaan. Siitä paikalle nimi Vaikla Forell.

Vaikla_1Vaikla Forellissa saa onkia, tai talvella pilkkiä kalansa itse, mutta talon väki käsittelee ja savustaa kalan. Valmiin suitsukalan voi ottaa mukaansa tai syödä leirissä.

20120809_B-Vaikla_ (1051)

Kalan voi myös nauttia Vaikla Forellin ravintolassa, keittiön valmistamien lisukkeiden kera. Ravintolassa on tilaa 80 hengelle.

20120809_B-Vaikla_ (1053)

Vaikla Forell on laajentanut toimintansa hevosiin. Tien toisella puolella on suuri talli, joka on uudistettu parin vuoden aikana. Talliin mahtuu 80 hevosta ja siellä on hoidossa useita suomalaistenkin omistamia hevosia. Ulkona on lukuisia aitauksia ja mm. kenttä esteratsastukseen. Kesällä 2012 tallin viereen valmistui suuri maneesi, ratsastushalli, joka on käytössä ympäri vuoden.

20120809_B-Vaikla_ (1055)

Tallin yhteydessä on majoitustilat, 10 kahden hengen huonetta, tilava keittiö ja olohuone. Lisäksi on suihkutilat ja sauna. Tilaa vuokrataan kokonaisuutena ratsastusleiriläisille tai yksittäisiä huoneita tallipaikan vuokranneille.

Vaikla_4

 

Uutta Vaiklan Lomakeskuksessa tulee olemaan seikkailupuisto, jonne rakennetaan mm. kiipeilypaikkoja, seikkailuratoja joen yli ja majoja puuhun. Alueella on aloitettu jo metsän ja maaston raivaustyöt, kertoo Vaiklan Ylle Rahu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uudet paikat vaunuille

Vaikla_5Karavaanareille ja retkeilijöille on puronvarrella nurmikkoalue, jossa on hiekkapohjaisia taskuja. Sähköpaikkoja on 24.

20120809_B-Vaikla_ (1088)

Alueella käy kesän aikana matkailijoita ympäri Eurooppaa: telttailijoita, pyöräretkeilijöitä ja matkailuautoja. Vaunuja näkee hyvin vähän.

Vaikla_6

Leiriytyjille on peseytymistilat ja suihkut, täkäläisittäin hieman pioneerileirin tyyliin.

20120809_B-Vaikla_ (1093)

Nurmikentällä on kaksi grillipaikkaa ja useita katoksia ruokailuun.

Vaikla_2

Hieman kauempana on lampi, jonka rannalla on tilaussauna. Saunassa on Eestin yleisen käytännön mukaan kiukaan luukku viereisen huoneen puolella. Puita ja roskia ei tuoda saunaan, eikä tuli syö löylyhuoneesta happea.

20120809_B-Vaikla_ (1066)

Saunarakennuksessa on myös tilava keittiö ja yläkerrassa makuutilat siskonpeti-periaatteella noin kymmenelle.

20120809_B-Vaikla_ (1048)

Karavaanimatkailu on Eestissä vielä melko uutta ja harvinaista Suomeen verrattuna. Niinpä kehittämisen varaa vielä on. Keittiö- ja tiskaustilat sekä kemssan tyhjennys puutuu yleensä leirintäalueilta, niin myös Vaiklasta. Vaikla on kuitenkin hyvinhoidettu paikka – Peipsijärven rantojen parasta laatua. Alueet ja tilat ovat uusia ja siistejä. Leiriä ympäröi hehtaareittain kauniisti kumpuilevaa nurmikenttää.

20120810_D-Kauksi_ (1285)

Pienen matkan päässä Vaiklasta on Peipsijärvi, jolla on pituutta 152 kilkometriä. Rannat eivät ole täynnä kesämökkeja kuten Suomessa. Uimapaikkoja löytyy helposti. Rannoilla on useota valtion retkeilypaikkoja, joissa on ruokailukatokset ja grillit. Peipsijärven rannoilla suomenkieli ei ole kovin yleisesti hallussa. Suuri osa asukkaista on venäjänkielisiä. Vaiklan Lomakeskuksesta löytyy suomeakin puhuvia.

20120809_B-Vaikla_ (1099)

www.vaikla.ee

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Vaikla Forell Caravan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s