Weinsberg CaraBus 601 MQH

Kahden kerroksen väkeä

KnausTabbert-konserniin kuuluva Weinsberg on valmistanut peltikuorisia retkeilyautoja vuodesta 2005. Weinsbergit valmistetaan Saksassa ja niitä myydään yli 20 maahan. Weinsbergit CaraBus 601 MQH pitää sisällään alaslaskettavan parven.

20140509_Wnsbrg-CaraBus-108

Peruspohjaratkaisu ja siisti sisustus

W_CaraB601MQH_pohja

CaraBusin alakerta noudattaa hyväksi havaittua linjaa pohjaratkaisussa. Kovin monia muita vaihtoehtoja ei tämän koko luokan autossa ole.

W_CaraBus_07BSisärakenteiden  puutyö on siistiä ja konstailematonta. Suorilla pinnoilla auton hinta saadaan pidettyä kurissa.

Paljon yläkaappeja

20140509_Wnsbrg-CaraBus-110

Alaslaskettavasta parvivuoteesta johtuen olohuoneessa ei ole voi olla yläkaappeja. Takaosassa niitä on korkeudesta johtuen sitäkin enemmän, yhteensä 12.

W_CaraBus_08

Makuutilassa on kahdeksan kaappia, neljä molemmilla sivuilla. Osa yläkaapeista aukeaa niin, että niihin pääsee hyvin käsiksi parvelta.

20140509_Wnsbrg-CaraBus-113

Perässä on suuri tavaratila. Vasemmalla sivulla on kaasupullokaappi ja oikealla vesisäiliö. Tavaratila keskellä on kooltaan 135 x 82 cm. Korkeutta on 70 senttiä.

W_CaraBus_10

Vuoteen sälepohja avautuu puoliksi tai kokonaan. Avattuna tavaratilan korkeus on 2,5 metriä! Tavaratilaan on pääsy myös sisältä ja luukku avattuna tavaratilaan mahtuu tarvittaessa hyvinkin pitkää tavara.

Keittiössä hyvät laatikostot

20140509_Wnsbrg-CaraBus-119Tiskipöydässä on saman lasikannen alla 2-liekkinen Dometicin kaasuliesi ja pesuallas. Vasemmassa reunassa on aputasoa 35 senttiä. Kaksiosainen lasikansi olisi työtilan vaihtelun kannalta monipuolisempi. Parven tikkaille on oma paikkansa tiskipöydän vieressä.

W_CaraBus_04

Tiskipöydässä on viisi alalaatikkoa, jotka ovat kätevämmät kuin kaapit, joihin täytyy kumarrella. Lokerikkoa aterimille ei ole, eikä myöskään roskista.Yläkaappeja on kaksi päällekkäin. Ylempi kaappi on helpompi pyhittää parvella-asuvien käyttöön.

W_CaraBus_03

Keittiön vieressä on korkea kaapisto, jossa on yläkaappi, keskellä jääkaappi ja alhaalla henkarikaappi. Jääkaappi on WAECOn 65-litrainen kompressorikaappi joka toimii 12 voltilla. Maksimi virrankulutus on vain 45 W.

W_CaraBus_11

Virtakytkimet ja tarkastusmittarit ovat keittiössä. Makeavesisäiliöön mahtuu 120 litraa. Lämmityslaitteena on  Truma Combi 6 ilmakeskuslämmitys, teholtaan 6 kW.

Olohuone käytössä myös parvi alaasennossa

W_CaraBus_02

Istuinryhmässä on kahdenhengen sohva ja ohjaamon pilottituolit. Pöydän ääreen mahtuu hyvin neljä henkeä aterioimaan. Pöytä on laskettavissa alas lisävuoteeksi. Parven ollessa ala-asennossa jää alas korkeutta lähes 170 senttiä ja sohvaryhmä on täysin käytettävissä. Tämä ei onnistu kaikissa isommissakaan matkailuautoissa.

20140509_Wnsbrg-CaraBus-109Makuutilat jopa viidelle

W_CaraBus_06

Makuuhuoneessa perässä on poikittainen parivuode, jonka koko on 194 x 140 senttiä. Vuoteen keskiosassa on tuulettuva sälepohja, joka aukeaa, kun tarvitaan lisää tavaratilaa.

W_CaraBus_07A

Auton katossa oleva parvi on saranoitu siten että se taittuu korkealle ylös. Kaasujousien avustamana vuoteen voi laskea ja nostaa nopeasti yhden käden otteella.

20140509_Wnsbrg-CaraBus-133

Parvella lapset viihtyvät sadeilmalla omassa pesässään. Parvi ei ole varavuode. Se on kooltaan 218 x 130 cm ja 65 sentin korkeus riittää aikuisellekin.

Kompakti käymälä

W_CaraBus_05

Vessa ei tämänkokoisissa autoissa ole yleensä kovin avara. CarBusin vessassa on kuitenkin riittävästi tilaa keskimittaista isommallekin. Istuimena on keraaminen Dometic CT 4000, jossa on kääntyvä istuin ja huuhtelu sähköpumpulla. Kemssan säiliö on mukava viedä tyhjennykseen. Siinä on pyörät alla. Suihkukin vessassa onnistuu, joskaan se pienessä autossa ei koskaan ole kovin suuri nautinto. Suomalaiset peseytyvätkin useimmiten kesällä leirintäalueen suihkussa tai rantasaunalla.

Tehokkaampi on mukavampi

20140509_Wnsbrg-CaraBus-104

Ducato on vaivaton ajettava. Vääntävällä moottorilla on helppo lähteä liikkeelle. Mäkilähtöavustin helpottaa ylämäkeen lähtöä. Uuden Ducaton alusta on jäykähkö, muttei liian kova. Alusta käyttäytyy tukevasti mutkaisella asfaltti ja soratiellä. Näkyvyys kaikkiin suuntiin on hyvä. Ducaton alkuperäiset kaksiosaiset sivupeilit ovat hyvät ja hyvällä paikalla tarpeeksi alhaalla. Niiden yli näkee hyvin sivuille.  Takaoikealle näkee liukuoven ikkunasta.

W_CaraBus_01Perusmoottori on 2-litrainen, mutta suurin osa maahantuoduista on tehokkaampia 2,3-litraisia. Lisähinta on kohtuullinen 790 euroa. 2,3-litraisessa moottorissa on tehoa 131 hevosvoimaa ja kulku on vaivatonta. Varusteina on vakionopeussäädin, ohjaamon ilmastointi, ASR, ESP, ABS ja kaksi turvatyynyä.           

Lapsiperheelle

Weinsberg CaraBus 601 MQH sopii hyvin kaksilapsiselle perheelle. Parvi on kunnollisen kokoinen ja toimii huonolla säällä myös lasten omana leikkisoppena.

20140509_Wnsbrg-CaraBus-106

Koeajo on julkaistu kokonaisuudessaan Caravan-lehden numerossa 4/2014.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Weinsberg CaraBus 601 MQH

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s