Weinsberg TI 650 MFH Silver Star

Kohtuuhintainen perheauto

Weinsberg_01Weinsberg kuuluu saksalaiseen Knaus Tabbert konserniin, kuten Caradokin. Autojen hinnat pidetään edullisina välttämällä monimutkaisia rakenteita ja käyttämällä eri merkeissä ja malleissa samoja sisustusosia.

20140109_Weinberg-1005Matkailuautomallistossa on 15 erilaista ja eri kokoista pohjaratkaisua, tämän vuoden mallistossa neljä uutta. Uudet mallit ovat herättäneet kiinnostusta myös matkailuauton vuokraajissa.

20140109_Weinberg-1002

Koeajettu malli TI 650 MFH on rakennettu Fiat Ducaton alustalle, koneena 2,3-litrainen Multijet 130 Light.

weinsberg-pohja

Auto on suunniteltu kahdelle hengelle tai parvella varustettuna neljälle. Alaslaskettavasta parvesta huolimatta ei katolla ole korotusta. Toisaalta tästä johtuen olohuone ei ole käytössä,  kun parvi on alhaalla.

Peruskeittiössä kaikki tarpeellinen

20140109_Weinberg-1025

Keittiön tiskipöytään on lisätty kapea lisäsiiveke. Ylempänä pöydän ja sohvan välissä on aputasona mukava hylly. Kolmiliekkisessä liedessä on piezzo-sytytys. Tiskin toisessa reunassa on pyöreä teräksinen pesuallas. Lisätilan tarpeeseen pesualtaan päälle voisi olla kansi. Pyöreä levy on helppo tehdä itsekin.

Weinsberg_05

Alakaapit ovat laatikostoja hankalammat käyttää, mutta tämäkin on ratkaisu, jolla hinta saadaan edullisemmaksi. Roskapussin paikkaa ei ole ei, mutta alakaappiin sellainen mahtuu, joko irrallinen tai oveen ruuvattava.

Olohuoneessa hyvin tilaa jopa kuudelle

Weinsberg_03

Istuinryhmä edessä on melko väljä ja kulku ohjaamoonkin on helppoa. Vasemmalla on kahdenistuttava sohva, oikealla pikkusohva.

Weinsberg_04

Pöydän alta pyörähtää lisälevy. Näin kuusikin mahtuu hyvin aterioimaan.

20140109_Weinberg-1022Taulu-TV:n kääntyvä teline on omassa kaapissaan jääkaapin yläpuolella. Parhaat katselupaikat ovat ohjaamon istuimilla. TV näkyy hyvin parvelle ja kääntyy myös makuuhuoneen suuntaan.

 

Toimivat ja monipuoliset nukkumatilat

Weinsberg_09

Perän makuutilassa on kiinteä parivuode pitkittäin. Tavaratilasta johtuen vuoteen korkeus kuitenkin 80 senttiä, lyhyelle ihmiselle hieman korkea.

Weinsberg_10

Alaslaskettava parvi kahdelle edessä on lisävaruste. Parven ollessa allaslaskettuna, ei sohvaryhmää voi käyttää. Parven lisäksi voidaan sohvaryhmästä rakentaa vuode. Näin autossa nukkuu kuusikin henkeä.

Vessa ja suihku peräkkäin

Weinsberg_07

WC on auton vasemmalla puolella perässä. Pidempijalkainen ei mahtuisi istumaan mutta onneksi istuinosan voi kääntää.

Weinsberg_06

WC-tilan takana, aivan auton takimmaisessa kulmassa on erillinen suihkukaappi. Seinät, suihkuallas ja ovi ovat muovia.

Mukavasti tilaa ihmisille ja tavaroille

20140109_Weinberg-1021

Auton väliseinissä ja kaapeissa on vältetty kaarevia pintoja jotta auton hinta saadaan pidettyä edullisempana. Yläkaappien ovet ovat hieman enemmän muotoiltuja, mutta samaa kaapin ovea käytetään kaikissa saman vuoden Weinsberg matkailuautoissa ja vaunuissa.

Weinsberg_11

Säilytystiloja on riittävästi kaikille matkustajille. Perän parivuoteen alla on reilu tavaratila. Sisäkautta tavaratilaan päästään kääntämällä sängyn sälepohjan toinen puolisko ylös. Samalla päästää käsiksi kahteen pienempään sisäsäilytystilaan. Takatavaratila jatkuu koko auton levyisenä 15 senttiä korkeana tilana, johon sukset mahtuvat hyvin.

Lämpösuuttimet myös ohjaamossa

Weinsberg_13

Weinbergissä on lämmityslaitteena Trumaticin ilmakeskuslämmitys. Truma Combi 6E:n valmistajan ilmoittama teho kaasulla on 5800 wattia. Sähkövastuksien teho on 1800 Wattia. Kun lisänä on vielä sähköinen lattialämmitys, riittää lämpöä varmasti Suomen pakkasiin. Lämpösuuttimia on tasaisesti auton joka osassa. Myös ohjaamon istuinten takana on suuttimet puhaltamassa lämmintä ohjaamoon.

20140109_Weinberg-1028

Ohjaamon ikkunoihin on lämpöeristeenä Weinsbergin omaa mallia oleva vekkiverho, jonka ulkopuoli on hopeanvärinen. Kiinnitys tapahtuu helposti neppareilla ja magneeteilla.

Sähköpihi sisävalaistus

Weinsberg_12

TI-mallisarjan autoissa on sisävalaistuksena modernit LED-valaisimet, jotka vievät vähän sähköä. Myös tavaratila ja vaatekomero on valaistu. Vaatekomeron valaisin syttyy automaattisesti kun ovi avataan. Kaikki sisävalot sammuvat ulko-oven yläpuolen pääkatkaisijasta. Vain ulkovalo toimii itsenäisesti. Sen voi jättää erikseen päälle illalla uloslähtiessään.  

Kyytiä neljälle, nukkumapaikat kuudelle

Weinsberg_02Weinsberg TI 650 MFH sopii alaslaskettavalla parvella mainiosti nelihenkiselle perheelle. Nukkumaan mahtuu satunnaisesti pari lasten kaveriakin mutta turvavöitä on vain neljälle matkustajalle.

Weinsberg TI 650 MFH

Kokonaismassa 3500 kg, omamassa 2800 kg, korkeus 275 cm, leveys 230 cm, pituus 698 cm. 

20140109_Weinberg-1037

Weinsberg TI 650 MFH koeajo tehtiin tammikuussa Turun seudulla ja Ruissalon talvialueella. Koeajo on julkaistu kokonaisuudessaan Caravan-lehden numerossa 2 / 2014.

Yksi kommentti artikkeliin ”Weinsberg TI 650 MFH Silver Star

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s