Hämeenlinnan Taidemuseo

.

Hämeenlinna taidemuseo löytyy kaupunkia halkaisevan Vanajaveden rannalta. Keskustan suunnalta tultaessa näkyy sinapinkeltainen rakennus heti sillan jälkeen oikealla. Museon pysäköintialueelle pääsee pientä tietä ennen rakennusta. Toinen laaja, mutta maksullinen P-alue löytyy Verkatehtaan tapahtumatalon edustalta. Sieltä on parin sadan metrin kävely museolle – kauniin rantapuiston läpi.

.

.

Taidemuseo toimii useammassa rakennuksessa. Lähinnä Viipurintietä seisova neliskulmaisen rakennuksen Carl Ludvig Engelin suunnitteli valtion viljamakasiiniksi. Toinen näyttelytila on punatiilisessä rakennuksessa, joka toimi myös viljamakasiinina. Hirsinen museon varastorakennus oli Parolannummella Suomen Tarkk´ampujapataljoonan kuormastonrakennuksena. Toimistotilat löytyvät jugend-henkisessä puutalossa, jossa oli aiemmin vuokra-asuntoja.

Vuonna 1952 avatun taidemuseon kokoelmien perustana on Viipurin taidemuseosta viime hetkellä evakuoidut teokset. Nykyisin kokoelmat sisältävät taidetta 1800-luvulta nykypäivään. Teoksia on lähes 8000. Osa teoksista on kuvataiteilijoiden lahjoituksia.

.

.

.

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s