Helvetin Portin Matkaparkki

Korona-epidemia lisäsi huimasti suomalaisten matkailua kotimaassa. Kansallispuistojen kävijämäärät kasvoivat vauhdilla. Näin kävi myös Helvetin Portilla. Vierailijoiden määrä kasvoi vuodessa yli sata prosenttia, kertoo Helvetin Porttia emännöivä Mirja Vilen. Nyt pandemian rauhoituttua on ryntäys tosin rauhoittunut.

Villisikoja ja kamelikurkia

Ravintola Helvetin Portin sijaitsee kansallispuiston itäpuolella, noin kahdeksan kilometriä päätieltä. Ensiksi ohitetaan strutsi- ja villisikatila, jota Mirja ja Mika ovat hoitaneet vuodesta 2011. Aiemmin Helvetinportilla piti pitkään kioskia heidän naapurinsa, joka sitten totesi että voisihan sitä tehdä välillä muutakin. Niinpä hän vaihtoivat Mirjan kanssa työpaikkaa!

Uusi ravintolarakennus

Helvetin Portille avattiin uusi ravintolarakennus keväällä 2020. Tarjolla on omassa tarhassa kasvatettua strutsin ja villisian lihaa sekä myös kalaa. Kaikki elintarvikkeet toimitetaan mahdollisimman läheltä. Ruokalistalta löytyy erilaisia leikkeitä ja käristyksiä sekä muhkeita burgereita, joiden välissä on esimerkiksi 120-grammainen villisian jauhelihapihvi. Listalla on herkkuja myös karvaiselle matkakumppanille. Melko monella karavaanarillakin on nykyisin koira mukana. Yöpyjä pääsee helpolla kun tilaa Helvetin hyvää aamiaista.

Ravintolassa on myynnissä myös retkikaasua, karttoja ja hyttysmyrkkyä. Mukaan voi lähteissä ostaa t-paitoja ja sukkia, pehmoleluja tai evääksi mm. villisianlihaa säilykkeinä. Näitä kaikkia voi tilata myös verkkokaupasta.

Uusi matkaparkkialue

Lähimetsikössä on murskepohjainen tielenkki, jonka varrelta löytyy uusi matkaparkkialue. Ajoneuvopaikat on asteltu maaston muotoja mukaillen. Leiriytyminen on maksutonta, sähköpaikka kustantaa 5 €/vrk. Sähköpaikkoja löytyy karavaanareille nykyisin 22.

Ravintolan läheltä löytyy vessat ja lastenhoitopöytä sekä vesipiste, josta virtaa lähdevettä. Suihkuunkin pääsee. Pihapiirissä oleva kota on kaikkien vapaasti käytettävissä.

Vuokralle tarjotaan myös viittä mökkiä, mm Portinvartijan mökit sekä Esikartano. Isommalla väellä liikkuvat karavaanarit parkkeeraavat mökin pihaa, jossa nukkuu osa porukasta, kertoo Mirja.

Jurttasaunaa

Leiriytyjät pääsevät retkeilyn jälkeen – tai sijaan – virkistäytymään jurttasaunaan ja sieltä järveen. Sauna lämmitetään itse, noin puolessa tunnissa. Jos on joku saunonut juuri aiemmin, pääsee löylyyn tietysti pikemmin. Kotitilan pihasaunakin on vuokrattavissa. Vuokralle löytyy myös kanootteja.

Alueen uimaranta kotitilan edustalla on ollut kovasti suosittu. Hiekkaranta on matala ja lapsiystävällinen.

Samoilemaan

Helvetinjärven kansallispuiston laajat erämaat alkavat matkaparkin viereltä, n. 800 metrin päästä. Kansallispuistolla on pinta-alaa noin 50 neliökilometriä. Tunnetuin ja vierailluin nähtävyys on pari metriä leveä ja 40 metriä korkea kalliosola Helvetinkolu. Matkaa sinne on ravintolalta vain kaksi kilometriä.

P.S. Kamelikurki on Mikael Agricolan vuonna 1548 raamatunsuomennokseen luoma uudissana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s